Hlavní obsah

Ronaldo kulhá, propukla panika mezi fanoušky Realu. Nic vážného, uklidnil je Ancelotti

Fanouškům Bílého baletu zatrnulo. A pořádně. Jejich portugalský bůh Ronaldo začal v samém závěru sofijského zápasu s Ludogorcem Razgrad kulhat. Pro Real by jeho absence představovala ránu, neboť v úvodu nové sezóny hraje CR7 ve skvostné formě. Ostatně bilance čtrnácti gólů, jež zatím ve všech soutěžích nasázel, to jen dokazuje. „Zranění je sice bolestivé, ale není natolik vážné, aby nemohl v dalších utkáních pokračovat,“ uklidňoval příznivce Realu trenér Carlo Ancelotti po utkání Ligy mistrů, v němž jeho tým zvítězil v Bulharsku 2:1.

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid se svíjí na trávníku v Sofii s bolestivou grimasou.

Článek
Fotogalerie

Právě Ronaldo nasměroval madridský Bílý balet v druhém duelu základní skupiny Ligy mistrů k moc důležité výhře a tříbodovému importu. Penaltou, jejíž exekuce se i podruhé ujal a na druhý pokus gólmana Stojanova přece jen překonal. Šlo už o 69. gól, který v Champions League vstřelil, takže nejlepšího střelce Raúla má na dohled. Ten má totiž na kontě 71 zásahů a Ronaldovi tudíž chybí jen dvě trefy.

Ronaldo se ovšem mohl přiblížit ještě víc. Při prvním pokutovém kopu ale selhal, neboť brankář Ludogorce směr jeho střely vystihl. Po druhé penaltě šel také, ale na Ronaldovu ránu umístěnou k tyči už nedosáhl.

Portugalec tím odpověděl na vedení, které domácím zařídil brazilský legionář Marcelinho, ale předpokládaná exhibice se ani poté nekonala, neboť bulharský outsider se držel víc než statečně.

„Škoda, že jsme úsilí nedotáhli až do konce, protože remíza s takovým gigantem, jakým je Realem, by pro nás znamenala výhru. Vždyť my proti Realu nejsme a neznamenáme vůbec nic," litoval trenér Georgi Dermendžijev, že jeho svěřenci neuhlídali střídajícího Benzemu a nechali si dát druhý gól.

Ancelotti: Ludogorec bude nepříjemný každému

„Měli jsme skórovat mnohem dřív, protože jsme k tomu měli dost a dost příležitostí. Takhle jsme nemohli být v klidu, protože rychlé protiútoky Ludogorce byly hodně nebezpečné," vyčítal svým svěřencům kouč Ancelotti.

Import tří bodů ze Sofie, kde se zápas musel hrát, však kvitoval, neboť bulharský tým debutující na scéně Ligy mistrů představoval hodně těžkého soupeře. „Bude v naší skupině nepříjemný každému. Zvláště doma."

Stejně tak si pochvaloval, že Ronaldovo zranění nakonec není tak vážné, jak se zdálo. Portugalec sice na levou nohu kulhal, ale utkání dohrál a nic mu prý nebrání, aby v příštím zápase nastoupil.

„Ta výhra pro nás byla moc důležitá. Soupeři jako Razgrad vždycky bojují jako o život," potvrzoval Ronaldo, o jak těžce vybojované body v Sofii šlo.

Reklama

Související témata: