Hlavní obsah

Liverpool znovu vyhrál 3:0 a postupuje

Fotbalisté Liverpoolu mají za sebou první překážku na cestě do hlavní soutěže Ligy mistrů. Obhájci trofeje odcestovali bez Milana Baroše do Walesu s tříbrankovým náskokem a nad tamním mistrem TNS Llansantffraid vyhráli v odvetě rovněž 3:0.

Článek

Baroše s sebou trenér Rafael Benítez znovu nevzal, čímž přiživil spekulace o odchodu českého útočníka.

Liverpool se od začátku pustil na půdě outsidera do útočení a aktivní Cissé se dočkal gólu v 26. minutě po chybě obránce Kinga, který nezastavil Riiseho přihrávku. Velšané se poté úporně bránili a často je zachraňoval gólman Doherty, který v 50. minutě dokonce Hamannovi zlikvidoval penaltu.

Střelecké trápení Liverpoolu ukončil kapitán Steven Gerrard, kterého trenér Benítez poslal na trávník v 68. minutě. Autor hattricku z úvodního zápasu v 85. a 86. minutě vstřelil Velšanům další dva góly.

Do druhého předkola prošli také Fotbalisté Kaunasu a Dinama Tbilisi. Litevský celek na domácím trávníku porazil Tórshavn z Faerských ostrovů 4:0 a navázal na výhru 4:2 z cizího hřiště. Tým z gruzínské metropole ve 44. minutě utkání s estonskou Levadií Tallinn smazal jednobrankovou ztrátu z prvního zápasu a postup mu v páté minutě druhého poločasu zajistil Orbeladze.

Výsledky:
FBK Kaunas (Lit.) - HB Tórshavn (Faer. ostr.) 4:0 (1:0)
Branky: 64. a 81. Rimkevičius, 44. Velička, 90. Zelmikas. První zápas 4:2, postoupil Kaunas.
Dinamo Tbilisi (Gruz.) - Levadia Tallinn (Est.) 2:0 (1:0)
Branky: 44. Melkadze, 49. Orbeladze. První zápas 0:1, postoupilo Tbilisi.
TNS Llansantffraid (Wal.) - FC Liverpool 0:3 (0:1)
Branky: 85. a 86. Gerrard, 26. Cissé. První zápas 0:3, postoupil Liverpool.

Reklama

Související témata: