Hlavní obsah

Wenger má další vrásky. Arsenal v Lize mistrů nasadí třetího, nezkušeného brankáře

Londýn

Téměř žádný důvod k úsměvu nemají v posledních týdnech fanoušci fotbalistů Arsenalu. Gunners v Premier League ztrácejí, už třikrát za sebou nevyhráli a před středečním utkáním Ligy mistrů v Bruselu se navíc musí vyrovnat s absencí brankářské dvojice Wojciecha Szczesného a Davida Ospiny. Mezi tyče se tak postaví teprve dvaadvacetiletý Argentinec Damián Emiliano Martínez.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Arsenalu Emiliano Martínez (vlevo) a jeho spoluhráči Alexis Sánchez, Santi Cazorla, Aaron Ramsey, Tomáš Rosický a Mathieu Flamini slaví zisk anglického Superpoháru Community Shield.

Článek

Polák Szczesny totiž pyká za vyloučení v domácím utkání s Galatasarayem (4:1), kolumbijského reprezentanta Ospinu zase nepustí do zápasu zranění stehenního svalu. Manažer Arséne Wenger proto musí dát příležitost dvaadvacetiletému mladíkovi Emilianu Martínezovi.

Odchovanec Independiente působí v Arsenalu už čtyři sezóny, minulý ročník ale strávil na hostování v Sheffieldu (v 15 duelech udržel dvakrát nulu) a před dvěma roky sbíral zkušenosti v Oxfordu.

Martínez odchytal za Kanonýry dosud jen dva soutěžní zápasy, v kterých však inkasoval šest gólů. Mladý Argentinec byl před dvěma lety u pohárové přestřelky s Readingem, kterou Gunners vyhráli 7:5. Na hřišti Anderlechtu ho čeká dosud nejdůležitější a nejprestižnější utkání v kariéře.

Reklama