Hlavní obsah

V nominaci Liverpoolu na zápas LM je i Baroš

PRAHA

Trenér fotbalistů Liverpoolu Rafael Benítez překvapivě zařadil do nominace na zápas 2. předkola Ligy mistrů také Milana Baroše. Český útočník odcestoval do litevského Kaunasu, kde obhájce trofeje nastoupí v úterý večer proti tamnímu FBK. Baroš ještě do kvalifikace o účast v hlavní soutěži nezasáhl, přičemž na odvetu na hřišti velšského mistra TNS Llansantffraid nebyl ani nominován.

Článek

První zápas sledoval z lavičky náhradníků a zesílily tím spekulace o jeho brzkém odchodu. Kdyby nastoupil, už by poháry v této sezoně nemohl v jiném klubu hrát, což snižuje jeho cenu na trhu.

Jenže trenéra Beníteze nyní skvělými výkony v přípravě buď přesvědčil, že si zaslouží šanci, nebo klub dráždí případné zájemce. Dnes zveřejnil, že eso české reprezentace je k mání za sedm milionů liber. Aston Villa přitom připravovala nabídku o milion nižší.

Benítez na předzápasové tiskové konferenci v Kaunasu prohlásil, že si Baroš v přípravě vede dobře. Kanonýr se trefil pětkrát ve třech zápasech a nikdo z jeho spoluhráčů neměl lepší mušku. "Milan dobře pracuje, dává góly. Jsem s ním spokojen," uvedl kouč, který nijak netají, že těžko hledá s českým legionářem řeč a jen málokdy jej pochválí.

Benítez ale nepotvrdil, že si Baroše v kádru ponechá

Benítez ale nepotvrdil, že si Baroše v kádru ponechá. "Nyní přemýšlím jen o zítřejším zápase, ne o nabídkách na naše hráče. Jestli zítra nastoupí, nebo ne, na tom nesejde. Patří pořád nám, je tu s námi a poskytuje nám další variantu," řekl Benítez na adresu talentovaného útočníka. V sestavě se zřejmě poprvé v soutěžním zápase objeví letní posily: Barošův konkurent z útoku Crouch i záložník Sissoko z Mali.

Liverpoolu už není jediným vítězem Ligy mistrů, který hraje o účast v letošním ročníku soutěže v předkole. Ve druhé části kvalifikace se k němu přidaly i Celtic Glasgow a Steaua Bukurešť. Největší pozornost ale pořád poutá úřadující vítěz, který nastoupí na hřišti litevského mistra FBK Kaunas.

Ten v předkole vyřadil faerský Tórshavn po výsledcích 4:2 a 4:0, v Litvě už šest let nikoho na trůn nepustil. Jenže letos je v polovině ligy druhý s patnáctibodovou ztrátou na vedoucí Ekranas Panevyžys. A v Lize mistrů už se také v klubu smířili s koncem. "Možná s Liverpoolem vydřeme remízu, ale nečekáme, že bychom postoupili," uvedl klubový mluvčí.

Artmedie Bratislava přivítá Celtic Glasgow

Na Slovensku se během pár dní představí druhý klub z Britských ostrovů. Poté, co minulou sobotu vyhrál v Dubnici v Poháru Intertoto Newcastle, přijel se stejným cílem Celtic Glasgow k zápasu s Artmedií Bratislava. Slovenský mistr byl minulý týden pár sekund od vyřazení s kazašským Kajratem Almaty. Na skok domů se podívá obránce Stanislav Varga, který už zelenobílý dres obléká dvě a půl sezony, premiéru v pohárové Evropě si na lavičce hostů odbude kouč Gordon Strachan.

Na Kypru se policisté připravují na napjatý zápas. Přijede totiž tým z Turecka, jehož vojáci v roce 1974 ostrov obsadili a ten je dodnes rozdělen na dvě poloviny. Od invaze se na pohárové scéně vzájemné duely týmům z obou zemí vyhýbaly, k premiéře dojde až v úterý. Anorthosis Famagusta nastoupí proti Trabzonsporu, jenž usiluje o příchod nejlepšího ligového střelce Tomáše Juna.

Fotbalisté Dudelange minulý týden jako první lucemburský tým v soutěži po 42 letech dokázali postoupit, ale nyní zřejmě skončí. Rapid Vídeň s vicemistrem Evropy Radkem Bejblem v obraně a nejlepším střelcem ligy Markem Kinclem v útoku pro ně bude nejspíš příliš velké sousto

Úterní program:
18:00Dinamo Tbilisi - Bröndby Kodaň
19:00Dynamo Kyjev - FC Thun (Švýc.), Anarthosis Famagusta (Kypr) - Trabzonspor (Tur.)
20:30Anderlecht Brusel - Něftči Baku
20:45Valerenga Oslo - Haka Valkeakoski (Fin.), FBK Kaunas (Lit.) - FC Liverpool

Reklama