Hlavní obsah

Barcelona musí v Lize mistrů zabrat. Chelsea bude nejspíš bez Čecha bránit neporazitelnost

Elitní fotbalová soutěž starého kontinentu se po třítýdenní přestávce znovu vrací na scénu. V Lize mistrů se v úterý v rámci 3. kola základních skupin hraje osm zápasů - mnichovský Bayern po předchozích dvou vítězstvích 1:0 bude jako jediný hájit stoprocentní bodovou bilanci. Svěřenci kouče Guardioly se ve šlágru dne představí na hřišti AS Řím, který v milionářské soutěži také ještě neprohrál a na svého soupeře v tabulce skupiny E ztrácí dva body. Stejnou bilancí se pyšní i další týmy - neporazitelnost hájí mimo jiné i Chelsea a Paris St. Germain. Naopak Barcelona potřebuje v duelu s Ajaxem naplno bodovat.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Záložník Bayernu Mnichov Mario Götze se raduje se svými spoluhráči z vítězství. Bavorský celek o víkendu smetl Brémy 6:0.

Článek

AS Řím je v laufu, v Lize mistrů doma rozstřílel CSKA Moskva a pak přivezl také cenný bod ze hřiště Manchesteru City. V Serii A Giallorossi dýchají na záda vedoucímu Juventusu a tak není divu, že chtějí potrápit i věhlasný bavorský klub, předloňského obhájce trofeje.

Úterní šlágr mezi AS Řím a Bayernem Mnichov vysílá od 20:45 živě Prima Cool, tento zápas i duel Barcelona - Ajax můžete sledovat také v podrobných on-line reportážích na Sport.cz.

„V nové sezóně se nám daří a chceme navázat na předchozí výsledky. Přesto nejsme favoritem, ale outsiderem," tvrdí kouč Římanů Rudi Garcia. Bayern totiž z posledních jedenácti venkovních zápasů prohrál jediný, a přestože letošní dva duely v LM vyhrál pouze 1:0, na vítězství pomýšlí i tentokrát. „Očekáváme velký tlak Říma, hrají doma a chtějí se vytáhnout. My však pokaždé myslíme na vítězství a pro tři body uděláme cokoliv," prohlásil brankář Manuel Neuer. Bavořané se o víkendu posílili šestigólovou výhrou nad Brémami.

Německý celek bude na Olympijském stadiónu hájit 748 minut dlouhou sérii bez obdržené branky. „Každá série jednou končí a my chceme přerušit tu Bayernu. Bude to těžký duel, ale když podáme zodpovědný výkon, můžeme pomýšlet na tři body," řekl kapitán AS Řím Francesco Totti. Speciální duel čeká obránce Bayernu Mehdiho Benatiu, který přestoupil do Německa v létě právě z AS Řím.

Mourinho chce sedm bodů

Chelsea hostí na Stamford Bridge slovinský Maribor a před vlastním publikem chce odčinit předchozí remízu proti Schalke 04. Blues v nové sezóně z 11 zápasů devětkrát vyhráli a tentokrát budou v roli jasného favorita.

„Někdy je to zrádné, proto nic nepodceníme a nasadíme silnou sestavu. Nebude tam mnoho změn. Naším cílem je mít sedm bodů ze tří zápasů," potvrzoval kouč José Mourinho. Ten se nemůže spolehnout na útočníka Diega Costu a zřejmě jen na lavičce opět nechá Petra Čecha.

Barca potřebuje vítězství

Barcelona v La Lize ještě neinkasovala, jenže v Lize mistrů má skóre 3:3 a v tabulce skupiny F je až na druhém místě se třemi body za PSG. Na Camp Nou přijíždí Ajax a duel tak bude bitvou dvou někdejších spoluhráčů, nyní však v roli trenérů - Luis Enrique na domácí lavičce versus Frank de Boer.

„V Barceloně je těžké uspět. Ale náš tým nemá co ztratit - pokud se nedopustíme vážných chyb a budeme hrát naši hru, můžeme se postarat o překvapení," pravil nizozemský kouč.

Katalánci zřejmě protočí sestavu - o víkendu totiž čeká Barcelonu slavné El Clásico na hřišti Realu Madrid. „O sestavě mám jasno. Potřebujeme zvítězit, takže musíme hrát útočně a tomu bude naše jedenáctka odpovídat," prohlásil Enrique. Proti Ajaxu ještě nemůže hrát distancovaný někdejší útočník amsterdamského celku Luis Suárez, k dispozici nejsou ani Vermaelen, Adriano či Douglas.

APOEL si věří

Paris St. Germain v novém ročníku Ligy mistrů neprohrál, v třetím zápase skupiny se představí na hřišti kyperského APOELu. Nikósie je v tabulce „efka" s jedním bodem zatím poslední. Francouzský šampión se však musí vyrovnat s velkými ofenzivními ztrátami - k dispozici stále nejsou Zlatan Ibrahimovic ani Ezequiel Lavezzi.

Kypřané tradičně spoléhají na domácí prostředí a věří si i na favorita. „V posledních letech jsme udělali takový skok, že můžeme porazit každého, a nezáleží na tom, jak velké jméno to je," řekl útočník Apoelu Tomás De Vincenti.

Reklama

Související témata: