Hlavní obsah

Chelsea letošní Ligu mistrů vyhraje, hrál si na věštce kouč Mariboru po šestigólové demolici

Londýn/Praha

Co jiného mu zbývalo, než po totální demolici svých svěřenců skládat Chelsea jeden kompliment za druhým? Co měl kouč Mariboru po šestigólovém debaklu na Stamford Bridge dělat, než předem pasovat Chelsea na vítěze Ligy mistrů? „Je největším adeptem na to, aby vyhrála celou soutěž,“ hlesl Ante Šimundža poté, co byl jeho tým v dalším díle základní skupiny G Ligy mistrů totálně znectěn.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Hráči Chelsea Didier Drogba (11), Branislav Ivanovič (nahoře) a Willian jásají po proměněné penaltě prvního z nich v zápase s Mariborem.

Článek

Slovinský soubor neměl proti Chelsea sebemenší nárok a nakonec musel děkovat nebesům, že zůstalo jen u šestibrankového výprasku.

„Kvalita hráčů Chelsea jde úplně mimo náš dosah. Její fotbal také," snažil se kouč Mariboru Šimundža vysvětlit, proč i sparring partner by sehrál v duelu s Mourinhovým celkem důstojnější roli.

I Drogba se trefil. Poprvé...

„Nemůžete přece srovnávat mužstvo ze slovinské ligy s týmem hrajícím na špici Premier League. To jsou dva zcela odlišné světy. A když navíc vezmete jednoho hráče Chelsea po druhém a srovnáte je s fotbalisty, jež mám v mužstvu já, uvidíte rozdíl ještě zřetelnější. A vysvětlíte si tím i naivní chyby, jichž jsme se dopouštěli," pustil se do rozboru střetnutí, v němž se poprvé po návratu na Stamford Bridge střelecky prosadil i Didier Drogba.

To proto, že Diego Costa je po kvalifikačních zápasech španělské reprezentace zraněný, zatímco Loic Remy si proti Mariboru obnovil zranění třísel poté, co dal vedoucí gól. Trenér Blues José Mourinho s nimi nemůže počítat ani v nedělním šlágru Premier League proti Manchesteru United.

„Nechci a nebudu brečet. Pláč do mé trenérské filosofie nepatří. Zranění jednoho hráče dává příležitost jinému," nenechal se portugalský kouč vyprovokovat k posteskům a bědování. Ba naopak - kvitoval, že šestatřicetiletý Drogba hrál tentokrát 75 minut a i střelecky se prosadil. A nic na tom neměnilo, že skóroval z penalty...

„Bylo moc příjemné hrát po takovou dobu. Nejlepší pro každého fotbalistu je, aby hrál, protože jedině tak se jeho výkonnost zlepšuje," přiznával legionář z Pobřeží slonoviny, který se dostal na trávník poté, co se Rémy zranil a musel střídat.

„Drogba přijde z lavičky a za osm minut nás ztrestá. I to je důkaz, proč je mezi oběma celky takový rozdíl, i proto tvrdím, že Chelsea je vzhledem k svému hráčskému kádru a jeho kvalitám schopna letošní Ligu mistrů vyhrát. A neříkám to jen proto, abych omluvil náš šestigólový debakl," skládal domácím komplimenty zdrcený kouč Mariboru Ante Šimundža.

Reklama

Související témata: