Hlavní obsah

Barcelona už myslela na El Clásico, nám chybělo víc štěstí, litoval kouč Ajaxu

Barcelona

Z předkrmu v podobě Ajaxu se jim nepřitížilo. Barcelona i přes zádrhel v závěru dokráčela k povinným bodům v pokračování fotbalové Ligy mistrů a může vyhlížet El Clásico, víkendovou ligovou bitvu s Realem Madrid. Po minulé prohře na hřišti PSG doma nezaváhala a vyhrála 3:1.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Barcelonský Lionel Messi (č. 10) střežený obranou Ajaxu.

Článek

„Nejsem si jistý, jestli to byl nejlepší výkon Barcelony v sezóně, ale první půle byla opravdu dobrá, mohli jsme dát i více gólů. Důležité je, že máme tři body," řekl pro uefa.com Lionel Messi, který se s Neymarem podělil v první pětačtyřicetiminutovce o úvodní dva góly. „Je dobře, že jsme oba ve formě. Doufám, že nám to vydrží," pokračoval Messi, který v zápase stihl dát svůj už 69. gól v Lize mistrů a jen dva mu chybí do rekordu Raúla. Ale dříve se na historické maximum může dotáhnout Ronaldo z Realu Madrid. Před středečním duelem v Liverpoolu mu také schází dva zásahy.

Ale rekordy Barcelona neřeší, kouč Luis Enrique byl potěšen herním projevem. „Moc se mi to líbilo, V první půli jsme byli mnohem lepší, měli spoustu šancí, dali dva góly, což ale mohlo zabít zápas. Za stavu 2:0 jsme hru už neovládali, jak jsme chtěli. Hráči nejsou stroje, můžou dělat chyby," přemítal Luis Enrique.

Hvězdné duo Neymar, Messi nechal na hřišti jen něco málo přes hodinu. I v tom byla šance Ajaxu na změnu skóre. „Když (Luis Enrique) stáhl nejlepší hráče, bylo jasné, že už myslí na další zápas (sobotní El Clásico s Realem). Dali jsme gól, měli i další šance. Chybělo nám trochu víc štěstí," posteskl si kouč Ajaxu Frank de Boer.

Jeho svěřencům se v první půli nedařilo uhlídat Messiho a Neymara. „Jsou jako Bale a Ronaldo. Jejich úroveň je tak nějak mimo náš svět. Předvádějí mimořádné výkony v každém zápase. Ale myslím, že Joël Veltman a Ricardo van Rhijn je bránili dobře. Zvládli spoustu situací jeden na jednoho. Problém ale je, že celkově jsme chovali k Barceloně až příliš velký respekt," dodal trenér Ajaxu.

Reklama

Související témata: