Hlavní obsah

Wenger dostal dárek, ve který už nedoufal. Vyhrál náš silný duch, vysvětloval šokující obrat v Bruselu

Brusel/Praha

Lepší dárek k pětašedesátým narozeninám připadajícím právě na středu si snad kouč Arsenalu Wenger od svých svěřenců ani přát nemohl. Ještě minutu před koncem duelu 3. kola fotbalové Ligy mistrů v Bruselu s Anderlechtem prohrávali, sto dvacet vteřin jim však stačilo, aby Gibbs a Podolski skóre otočili a Kanonýři tak získali tři body. „Bylo to vítězství našeho silného ducha,“ kvitoval Arséne Wenger obrat, ve který už možná nevěřil ani on.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Německý útočník Lukas Podolski rozhodl v nastaveném čase o výhře Arsenalu v Lize mistrů na hřišti bruselského Anderlechtu.

Článek

Kapitána české reprezentace Tomáše Rosického nechal Wenger i v Bruselu jen na lavičce mezi náhradníky. A ani v průběhu zápasu na něho neukázal, i když zápas se pro Gunners nevyvíjel dvakrát dobře.

První poločas přes matný výkon přežili ještě bez úhony, ve druhém ovšem inkasovali a navíc měli obrovské štěstí, že Anderlecht vedení nepojistil a trefil jen spojnici břevna s tyčí. Mladý Argentinec Martínez, který se mezi tyčemi Arsenalu objevil jen proto, že první gólman Szczesny je distancovaný za vyloučení v předchozím zápase s tureckým Galatasaray a jeho náhradník Ospina zraněný, se totiž po míči pouze díval.

„Ty dvě příležitosti jsme domácím doslova nabídli," zlobil se na své svěřence trenér Wenger, jenže ti si ho šokujícím závěrem nakonec usmířili.

„Prokázali bojového ducha až do posledního dechu. Bylo to pro nás moc důležité vítězství, protože teď máme šest bodů, zatímco Galatasaray a Anderlecht pouze jeden. Naše postavení je tudíž silné. Je na nás, abychom vyhráli dva zbývající domácí zápasy a prošli do další fáze Ligy mistrů," plánoval Wenger hned v Bruselu.

Jeho svěřence nadchla výhra pochopitelně také. „Byl to pro nás moc těžký zápas, ale my ho nevzdali ani za nepříznivého stavu. Za to patří všem spoluhráčům velký dík," chválil svůj tým Kieran Gibbs, který se v 89. minutě postaral o vyrovnání, které nastartovalo obrat.

„Je to pro nás obrovský výsledek, protože jsme zase o krok blíž postupu mezi posledních šestnáct. A o to nám šlo."

Reklama