Hlavní obsah

Nad paralelami se Ancelotti jen usmíval, v Liverpoolu však svým hráčům istanbulskou noc hrůzy připomínal

Jasně že mu hned připomínali istanbulské finále Ligy mistrů před devíti lety, kdy vedl s milánským AC nad Liverpoolem už 3:0, ale jeho tým přesto o náskok přišel a nakonec nezvládl ani penaltový rozstřel. „Na to už jsem zapomněl,“ odbýval rozzářený kouč Realu Madrid Carlo Ancelotti paralely mezi středeční nocí na Anfield Road a zmiňovanou milánskou nocí hrůzy u Bosporu. Pak ale přece jen zvážněl a dodal: „Pochopitelně jsem hráčům o poločase připomínal, že ve fotbale se může přihodit všechno. A také je varoval, že liverpoolští fanoušci zůstávají u svého týmu pořád a za jakéhokoli stavu.“

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalista Realu Madrid Cristiano Ronaldo (vlevo) se raduje z gólu do sítě Liverpoolu v utkání Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Paralely se skutečně vnucovaly... Bílý balet měl v Liverpoolu famózní první poločas, během něhož třikrát skóroval.

Ronaldovi chybí už jen jeden gól

I přičiněním Cristiana Ronalda, který otevřel skóre už ve 23. minutě. Nejenže šlo o jeho dvacátou trefu v soutěžním zápase v této sezóně, hlavně to byl jeho sedmdesátý gól na scéně Ligy mistrů. Už jen jeden jediný mu chybí, aby srovnal krok s dosud nejlepším střelcem v historii Champions League Raúlem.

A když přidal Benzema do přestávky ještě další dvě branky, zdála se demolice Liverpoolu už neodvratná. A to přesto, že i domácím se šance nabídly... Allen ovšem zblízka pálil těsně vedle, Coutinho naopak z dálky trefil tyč.

„Po úvodních dvaceti minutách jsme začali hrát přímo fantasticky," chválil Ancelotti svůj tým a do kamer italského vysílání Sky Sports přiznával, že v těchto fázích šlo o nejlepší výkon Bílého baletu za dobu, co sedí na jeho lavičce. Aby se také nerozplýval, když jeho tým vstřelil tři branky a byl blízko tomu, aby oplatil Liverpoolu pět let starý výprask 0:4.

Trenér euforii brzdil

Ancelotti ovšem euforii svých svěřenců brzdil, neboť i on si moc dobře pamatoval, co se přihodilo AC Milán v istanbulském finále Ligy mistrů.

„Bylo hodně důležité soustředit se na první čtvrthodinu druhé půle a nedopustit, aby Liverpool skóroval. Ve fotbale se totiž může stát všechno... Zvláště tady na Anfield, kde fanoušci svůj tým nikdy neopouští," přiznal italský kouč ve službách Realu, že i on vzpomněl na Istanbul a obrat, který se tam Barošovi, Šmicrovi a jejich spoluhráčům povedl.

Tentokrát ovšem Bílý balet nic podobného nepřipustil. „Kontrolovali jsme hru a poté už zápas vlastně skončil," glosoval Ancelotti druhý poločas, v němž si dovolil i ten luxus, že vystřídal Ronalda. To proto, aby ho šetřil na sobotní El Clássico s Barcelonou.

Ronaldo: První nebudu navěky

"Až se na první místo mezi střelci v Lize mistrů dostanu, nebudu ho mít zaručené napořád. Ani Raúl ho neměl," vykládal spokojený Ronaldo. "Budu o nej dál bojovat s Messim. Proto pro mě na Anfield byl důležitější zisk tří bodů, než gól, který jsem dal."

Portugalský snajpr se kupodivu vůbec nezlobil, že ho trenér v průběhu druhů půle vystřídal a on tak nemohl pokořit Raúlovu metu. "Musím souhlasit se vším, co trenér udělá. Ví proč tak činí, protože jsme sehráli fantastický zápas a další velká utkání nás čekají."

Narážel tím hlavně na ligový šlágr s Barcelonou, který čeká Real doma na San Bernabeu už v sobotu. Hostující Barcelona  bude trochu ve výhodě, neboť zápas Ligy mistrů s Ajaxem hrála už v úterý a bude mít tudíž na odpočinek o den víc.

"Tři dny odpočinku jsou pochopitelně víc než dva, ale na to se vymlouvat nebudeme. Připravíme se tak,abychom hráli stejně dobře jako v Liverpoolu a vyhráli," hlásil Ronaldo.

V rozhovoru pro BBC se nechal Ronaldo dokonce slyšet, že Real je schopen vítězství v Lize mistrů v letošní sezóně obhájit. "Proč bychom to nesvedli. Půjdeme krok za krokem a zkusíme to.Víme, že to bude velmi těžké, ale možné to je. Jsme optimisty."

Reklama

Související témata: