Hlavní obsah

Turci se vzpamatovávají z další blamáže. Prioritou je pro nás ligový titul, omlouval se Prandelli

Istanbul/Praha

Po kvalifikačních nezdarech reprezentace v kvalifikaci EURO 2016 musí turečtí fotbaloví fanoušci skousnout další blamáž. Tedy, skousávají ji ti, kteří fandí istanbulskému Galatasarayi, neboť jejich tým zažil ve třetím díle základní skupiny Ligy mistrů totální demolici. Na svém hřišti totiž prohrál s Dortmundem potupně 0:4. „Jsem zklamaný, ale naším hlavním cílem v této sezóně je zisk jubilejního dvacátého titulu v turecké lize,“ snažil se omluvit blamáž kouč Cesare Prandelli.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Trenér Galatasaraye Cesare Prandelli (vlevo) konverzuje se záložníkem Wesleym Sneijderem.

Článek

Pro fanoušky Galatrasaraye to byla hodně hořká a potupná noc. Prohrát doma a 0:4 k tomu s Dortmundem, který se na podzim v bundeslize trápí a je sotva stínem skvělého mužstva z let předchozích, to už na ně bylo moc.

„Prohra by nás neměla demoralizovat, protože nám jde hlavně o to, abychom získali dvacátý mistrovský titul v historii," snažil se roztrpčené příznivce Galatasaraye uklidnit italský kouč Prandelli.

Ani v turecké lize ale nesplňuje Galatasaray očekávání a v tabulce figuruje na druhé příčce se ztrátou jednoho bodu na vedoucí Besiktas. „Jenže prohry, jakou jsme zažili s Dortmundem, mají negativní dopad na naši sebedůvěru v domácí soutěži," oponoval trenérovi kapitán týmu Inan.

„Uvědomte si ale, s kým jsme hráli. Vždyť Dortmund zásobuje svými hráči německou reprezentaci, která se v létě stala v Brazílii mistrem světa. Máme proti sobě ve skupině samé velké soupeře. A my nejsme na úrovni Dortmundu či Arsenalu," trval na svém bývalý kouč italské reprezentační squadry. „Nic nevzdávejme, ale mysleme raději na naši společnou prioritu - tedy vítězství v domácí lize".

Podobnou situaci zažili před dvěma roky

Kapitánovi Inanovi ovšem podobné úvahy nebyly dvakrát po chuti. „Vzpomeňme na konstelaci před dvěma lety. To jsme měli v základní skupině Champions League po třech zápasech rovněž jen bod, ale přesto jsme nakonec ze skupiny postoupili, abychom se dostali až do čtvrtfinále. Můžeme to zopakovat, protože pokud existuje sebemenší naděje na cestu ze skupiny, musíme o ni bojovat," nebyla devětadvacetiletému záložníkovi poraženecká nálada příliš po chuti.

„Snažíme si osvojit nový herní systém, který přijmou jednotliví hráči i celé mužstvo, ale někdy to selže," snažil se Inan objasnit příčiny debaklu s Dortmundem.

„Právě proto nesmíme nic vzdávat a naopak pokračovat v práci, kterou jsme začali. Přijde čas, kdy úspěch přinese," trval trenér Prandelli na tom, že jeho cesta nastoupená v Galatasarayi je cestou správnou.

Reklama

Související témata: