Hlavní obsah

Liverpool vyhrál v Litvě, Baroš nebyl ani na lavičce

PRAHA

Fotbalisté Liverpoolu vstoupili v úterý do druhého předkola Ligy mistrů výhrou 3:1 na půdě FBK Kaunas. Vítěz posledního ročníku prestižní klubové soutěže splnil roli papírového favorita, přestože úvodní branku utkání vstřelil litevský mistr. Milan Baroš nakonec do utkání nezasáhl, trenér Benítez jej totiž vůbec nezařadil na soupisku.

Článek

Baroš se do sestavy nedostal i přesto, že jej kouč Liverpoolu chválil za výkon v přípravě. Nejlepší střelec loňského mistrovství Evropy v Portugalsku tak zatím do bojů Reds v předkolech Ligy mistrů nezasáhl a jeho úterní neúčast na trávníku opět zvýšila pravděpodobnost odchodu z Liverpoolu. Pokud by totiž dres anglického celku oblékl, už by v letošním ročníku evropských pohárů nemohl startovat za jiný tým.

V útoku Liverpoolu se tak v základní sestavě představili Djibril Cissé a čerstvá posila Peter Crouch. Bývalý hráč Southamptonu na sebe od počátku upozorňoval, šanci po Cissého přihrávce ale nezužitkoval a při jednom z rychlých brejků Liverpoolu netrefil branku.

Po dvaceti minutách hry hráčům anglického celku ztuhl sebevědomý úsměv na rtech, když Giedrius Barevicius pohotově doklepl křižný pas za záda náhradního gólmana Liverpoolu Reiny.

Překvapivý gól domácích donutil Benítezovu družinu k větší aktivitě a v 27. minutě bylo srovnáno, když po Crouchově přiťuknutí skóroval Cissé. Za další tři minuty pak otočil vývoj zápasu Garragher.

Liverpool pokračoval v náporu i po změně stran a v úvodu druhé půle se ujal dvoubrankového náskoku poté, co Steven Gerrard proměnil pokutový kop. V závěru utkání mohl ještě zvýšit náskok anglického týmu do odvety Cissé, zblízka ale trefil pouze brankáře Kaunasu.

Zítka neinkasoval

Fotbalisté Anderlechtu se již pomalu mohou chystat na třetí předkolo, ke kterému se výrazně přiblížili výhrou 5:0 nad Něftči Baku. Doma v Bruselu nastříleli soupeři z Ázerbájdžánu během třinácti minut čtyři branky, výsledek pak korunoval po přestávce Vanderhaeghe. Český brankář Daniel Zítka neinkasoval.

Fotbalisté Bröndby Kodaň se hned v prvním zápase výrazně přiblížili postupu do třetího předkola Ligy mistrů. Svěřenci Michaela Laudrupa zvítězili 2:0 v Tbilisi nad tamním Dinamem, jejich góly vstřelili v druhém poločase Skoubo a Elmander. Domácí přišli ještě před přestávkou o vyloučeného Amisulašviliho, jenž dostal ve 40. minutě druhou žlutou kartu. Odveta se hraje ve středu 3. srpna.

Nový tým Tomáše Juna Trabzonspor neuspěl na Kypru, odkud si odvezl porážku 1:3 od mužstva Anorthosis Famagusta. V odvetě příští středu by již za turecký celek mohl nastoupit i bývalý sparťanský útočník, jenž dnes v Istanbulu podepsal pětiletou smlouvu.

Druhé předkolo Ligy mistrů pokračuje ve středu dalšími osmi zápasy, odvety jsou na programu příští týden.

Liga mistrů - 2. předkolo, první zápasy
Anderlecht - Něftči Baku 5:0 (4:0)
Branky: 20. Tihinen, 23. Jestrovič, 32. M. Mpenza, 33. Goor, 77. Vanderhaeghe.
Dinamo Tbilisi - Bröndby Kodaň 0:2 (0:0)
Branky: 59. Skoubo, 82. Elmander. ČK: 40. Amisulašvili (Dinamo).
Dynamo Kyjev - FC Thun 2:2 (2:1)
Branky: 20. Gusev, 43. Šackich - 38. vlastní Rodolfo, 65. Aegerter.
Anorthosis Famagusta - Trabzonspor 3:1 (1:0)
Branky: 25. Nikolau, 82. Frusos, 90. Koba - 75. Tekke. ČK: 45. Yattara (Trabzonspor).
Valerenga Oslo - Haka Valkeakoski 1:0 (0:0)
Branka: 53. Santos z pen.
FBK Kaunas - Liverpool 1:3 (1:2)
Branky: 21. Baravičius - 27. Cissé, 30. Carragher, 54. Gerrard z pen.

Reklama

Související témata: