Hlavní obsah

Slavia se o Ligu mistrů utká zřejmě s Anderlechtem

NYON

Belgický Anderlecht bude s největší pravděpodobností soupeřem fotbalistů pražské Slavie ve 3. předkole Ligy mistrů. Los v sídle UEFA ve švýcarském Nyonu v pátek přiřadil český celek k vítězi duelu Bruselanů s ázerbájdžánským Něftči Baku. Anderlecht úvodní zápas 2. předkola vyhrál 5:0 a postup mu tak sotva unikne.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Slávisté narazí ve 3. předkole Ligy mistrů pravděpodobně na Anderlecht.

Článek

S belgickým vicemistrem by měl přijet do Prahy také brankář Daniel Zítka, jeho dosavadní spoluhráč Martin Kolář mezitím zřejmě zamíří do anglického Stoke City.

Slavia začne 9. nebo 10. srpna v Belgii, o dva týdny později se o postupujícím rozhodne v Praze. Šestnáct týmů z kvalifikace doplní šestnáctku nasazených celků v hlavní soutěži, mezi nimiž je i pražská Sparta.

A velkou naději na účast mezi elitou má také slovenský mistr. Artmedia Bratislava je po středečním triumfu nad Celtikem Glasgow 5:0 prakticky v dalším kole, pro jehož los byla díky skotskému soupeři nasazená. Dostala tak přijatelnějšího soupeře: utká se buď s Partizanem Bělehrad, nebo s Šerifem Tiraspol, který bude doma dohánět jednobrankové manko.

Obhájce trofeje čeká cesta na Balkán

Vedle dvou českých krajánků v dresu Anderlechtu a Artmedie se v třetím předkole může představit dalších devět legionářů. Obhájce trofeje z Liverpoolu čeká cesta na Balkán - do Albánie, nebo do Bulharska. To už ale v jeho týmu nemusí být Milan Baroš, který je nejspíš na odchodu.

Gólman Jan Laštůvka si po loňských zápasech s Barcelonou a AC Milán zachytá v dresu Šachtaru Doněck proti dalšímu slavnému klubu: Interu Milán v čele s Brazilcem Adrianem. S ním bude svádět souboje i reprezentační stoper Tomáš Hübschman.

Rapid Vídeň s Radkem Bejblem a Markem Kinclem čeká po formální odvetě s Dudelange zájezd do Skopje, nebo do Moskvy na stadion Lokomotivu. Nejatraktivnější dvojici tvoří Betis Sevilla a loňský finalista soutěže Monako, které má v kádru Jaroslava Plašila.

Tomáš Jun se v případě postupu Trabzonsporu může těšit na dva duely s Glasgow Rangers. Zdeňka Grygera s Tomášem Galáskem čeká v barvách Ajaxu Amsterodam Dinamo Tbilisi, či Bröndby Kodaň.

Dvojice pro 3. předkolo Ligy mistrů
FC Basilej 1893 - Werder Brémy
Artmedia Bratislava/ Celtic Glasgow - Partizan Bělehrad/FC Sheriff
Šachťar Doněck - Inter Milán
Shelbourne/Steaua Bukurešť - Rosenborg BK
Manchester United - Debrecín/Hajduk Split
Malmö FF/Maccabi Haifa - Dynamo Kyjev/FC Thun
Everton - Villarreal
FBK Kaunas/Liverpool - KF Tirana/ CSKA Sofie
Sporting Lisabon - Udinese
Vlerenga IF/FC Haka - FC Bruggy
F91 Dudelange/Rapid Vídeň - FK Rabotnički/Lokomotiv Moskva
Anderlecht/Něftči Baku - Slavia Praha
Famagusta/Trabzonspor v Glasgow Rangers
Dynamo Tbilisi/Bröndby Kodaň - Ajax Amsterdam
Real Betis - AS Monaco
Wisla Krakov - Panathinaikos Atény

Reklama

Související témata: