Hlavní obsah

Fotbalisté Slavie po losu nejásají, ale ani netruchlí

V týmu fotbalistů Slavie Praha po pátečním losu třetího předkola Ligy mistrů rozhodně nezavládlo veselí, ale na druhou stranu ani smutek. Los v Nyonu jim pro dva rozhodující zápasy o postup do prestižní soutěže postavil do cesty belgického vicemistra Anderlecht Brusel, který nepatřil mezi nejobávanější soupeře.

Foto: Slavia Praha/Tomáš Pokorný

Ilustrační foto

Článek

Při pohledu na některé možné protivníky běhal trenéru Karlu Jarolímovi mráz po zádech. "Mohli jsme dostat těžšího soupeře, ale na druhou stranu i slabšího. Každopádně to nebude jednoduché. Anderlecht se může spolehnout na pohárové zkušenosti, ale bylo by smutné, kdybychom si neměli věřit," řekl Jarolím.

Anderlecht označil za technické mužstvo. "V poslední době jsem neměl moc příležitostí vidět ho hrát, ale vždy předváděl technický fotbal. Musíme o soupeři získat co nejvíce informací a určitě ho uvidíme už v odvetě v Baku," uvedl Jarolím. První zápas druhého předkola v Bruselu skončil jasnou výhrou domácích 5:0.

Přestože Slavii nevyšla snaha udržet se diplomatickou cestou mezi nasazenými celky, byl generální ředitel klubu Vladimír Leška spokojen alespoň s tím, že se Pražané nejtěžším možným soupeřům vyhnuli. "Věřím, že tvrdá práce, kterou hráči odvedli v přípravě, přinese úspěch," řekl Leška. "Je to už minulost, soustředíme se na Anderlecht," dodal ke dvěma zamítnutým protestům.

Fotbalisty zastihl los na soustředění ve Francii

Fotbalisty zastihl los na soustředění ve Francii, kde se připravují na sobotní generálku s bundesligovým Kaiserslauternem. "Je dobře, že jsme nedostali některé z top mužstev, které v osudí byly, například Manchester nebo Liverpool. Los byl příznivý. Nicméně nás čekají dva složité zápasy," řekl pro webové stránky klubu záložník Patrik Gedeon. "Chceme si v prvním utkání vypracovat dobrou pozici do odvety. Abychom to pak na Strahově zvládli."

Útočník Stanislav Vlček mínil, že slávisté mohli dopadnout daleko hůř. "Vyhnuli jsme se nejsilnějším, Anderlecht je přijatelný. Ale určitě to není špatný celek. Musíme se pořádně připravit," řekl nejlepší ligový střelec Slavie z minulé sezony. "Tipoval jsem Lokomotiv Moskva, ale to bylo jen z hecu, nevadí mi, že to dopadlo takhle. Záleží jen na nás, jak se s tím popereme," dodal Vlček.

Záložník Karel Piták je rád, že Slavia hraje úvodní duel na soupeřově stadionu. "Je to lepší. Doufám, že pak doma oslavíme postup," prohlásil optimisticky.

Reklama