Hlavní obsah

Ronaldo pálil jako zběsilý, rekord však nemá. V příštím zápase ho získá, tvrdí kouč Realu

Portugalský fotbalový snajpr Cristiano Ronaldo si během úterní bitvy svého Realu Madrid ve čtvrtém kole Ligy mistrů proti Liverpoolu připsal deset střeleckých pokusů, rekordního zápisu v podobě vyrovnání či snad dokonce překonání rekordu kanonýra Raúla v podobě jednasedmdesáti gólů v nejprestižnější evropské klubové soutěži se však nedočkal.

Foto: Susana Vera, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid při střeleckém pokusu proti Liverpoolu v utkání Ligy mistrů.

Článek

Hvězdný útočník nastupoval do zápasu se sedmdesáti zářezy na kontě a posilněn bilancí dvaceti gólů v předešlých třinácti duelech. Proti Liverpoolu měl o sedm ran více, než kterýkoliv další hráč na hřišti, jenže veškerá snaha byla marná. Brankář Reds Mignolet jakoby se zapřísahal, že nechce být spojený s Ronaldovým rekordním zápisem, a tak tasil proti fantastickým zakončením portugalského forvarda jeden kouzelný zákrok za druhým.

„Hlavním cílem souboje s Liverpoolem nebylo získat rekord, ale zajistit si postup do další fáze, což jsme splnili," lebedil si trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti po těsném vítězství 1:0. „Myslím, že Cristiano odehrál dobrý zápas. V poslední době musím mluvit velmi často o jeho výkonech. On je fantastický hráč a profesionál. Jsem si jistý, že příště gól vstřelí a rekord získá. Ale střelecké statistiky nejsou tak důležité. Jistě, rekordy jsou fajn, ale dávám přednost vítězstvím," usmál se Ancelotti.

Ronaldo nyní bude muset s obavou hledět ke středečnímu duelu Barcelony na půdě Ajaxu. V dresu katalánského velkoklubu je totiž o pouhý jeden střelecký zářez zpět argentinský útočník Lionel Messi. S bilancí šedesáti devíti gólů v osmdesáti devíti zápasech je velmi pravděpodobné, že Raúlův rekord překoná jako první.

Ronaldo se může utěšovat faktem, že madridský celek si jako první zajistil postup do další fáze Ligy mistrů následován Dortmundem, byť ve srovnání s duelem v Liverpoolu tentokrát Bílý balet zvítězil jen nejtěsnějším rozdílem. „Ale dokázali jsme hrát ve vysokém rytmu. Kontrolovali jsme hru bez jakéhokoliv rizika v defenzivě, nepustili jsme Liverpool do šance," chválil mužstvo Ancelotti.

Rodgers: Zasloužili jsme si bod

Vyzdvihl výkonost útočníka Karima Benzemy, který skóroval v každém ze zápasů letošního ročníku a na kontě má v Lize mistrů v probíhající sezóně pět branek, stejně jako ve španělské nejvyšší soutěži. „Prožívá velmi dobré období. Možná nejlepší během mého působení v Madridu. Pracuje pro tým a současně je pro něj velmi důležitý," prohlásil Ancelotti.

Samotný šestadvacetiletý útočník byl nadšený. „Cítil jsem se při bitvě s Liverpoolem velmi dobře. Celkově jsme hráli skvělý zápas. Do posledních dvou zápasů skupiny nyní můžeme jít uvolněnější, protože máme jistý postup, a tak se můžeme zaměřit na další zlepšení naší hry," plánoval Benzema v postupovém opojení.

Naopak Liverpool bude mít velké starosti, aby pronikl do další fáze, byť ještě hraje s dvěma přímými konkurenty. Razgrad i Basilej však stále mohou postoupit, což cestu anglického klubu do jarních bitev činí velmi komplikovanou.

„Jsme velmi zklamaní s ohledem na vynikající výkon, který jsme v Madridu předvedli. Fantastický jsme bránili, hráči ukázali odvahu a zasloužili si minimálně bod," lamentoval Brendan Rodgers, trenér anglického týmu. „Ukázali jsme velký charakter, když jsme tak skvěle bojovali a čelili nejlepšímu týmu světa současnosti. Zasloužili jsme si odměnu za předvedený výkon, ale s ohledem na domácí tříbrankovou prohru je skvělé, jak jsme zareagovali a hráli. Potvrdili jsme, že do Ligy mistrů patříme a já nepochybuji, že se kvalifikujeme do další fáze," prohlásil Kolo Touré, obránce Liverpoolu.

Překoná Ronaldo střelecký rekord kanonýra Raúla v Lize mistrů v příštím zápase na půdě Basileje?
Ano
81,5 %
Ne
18,5 %
Celkem hlasovalo 1586 čtenářů.

Reklama

Související témata: