Hlavní obsah

Manchester City vstřebává další lekci v Lize mistrů. Proč tak slabý výkon? diví se kouč fiasku

Manchester

Další nečekaný kolaps v Lize mistrů předvedli fotbalisté Manchesteru City, kteří nezvládli domácí duel s CSKA Moskva a po porážce 1:2 se jim notně vzdálila vidina postupu. Milionářský klub dohrával bez dvou vyloučených hráčů a zadělal si na další fiasko v nejprestižnější evropské soutěži, kde letos ještě nevyhrál.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Zklamaný kapitán Manchesteru City Vincent Kompany po porážce od CSKA Moskva.

Článek
Fotogalerie

Chabé výsledky v Champions League už stály na lavičce anglického týmu místo kouče Roberta Manciniho a není vyloučeno, že na ně může doplatit i Manuel Pellegrini. Jak vidno, ani pod jeho vedením se City nedokázali poučit z lekcí, které v Evropě v posledních letech dostali.

„Pro mě je těžko pochopitelné, proč jsme předvedli tak slabý výkon. O víkendu jsme zahráli dobře proti Manchesteru United. I teď jsme měli šance na vítězství, když si ale necháte dát dva góly už v první půli a pořádně nehrajete s míčem, je těžké vyhrát," smutnil po utkání Pellegrini.

Špatnou obranu City v první půli dvakrát ztrestal Seydou Dumbia. Jediný gól domácích vstřelil po parádní ráně z přímého kopu Yaya Touré, jenž ale za atak na Jeremenka dostal červenou kartu a po Fernandinhovi byl druhým vyloučeným hráčem domácích v zápase.

Teď musí porazit Bayern

Jedinou dobrou zprávou pro Pellegriniho družinu tak byl fakt, že Bayern coby příští soupeř City už má postup ze skupiny jistý, takže by se ve vzájemném duelu Etihad Stadium nemusel prezentovat v největší síle.

Citizens jsou momentálně na dně tabulky s pouhými dvěma body. A pokud by prohráli příští duel s Bayernem a utkání CSKA s AS Řím skončilo vítězstvím jednoho z týmů, anglický celek už by neměl šanci postoupit.

„Když máte ještě matematickou šanci na postup, je jasné, že se o ni musíte porvat. Nás ale teď čeká zápas s QPR, pak reprezentační pauza a až potom snaha o postup ze skupiny. Je to teď pro nás o dost těžší, ale ne nemožné," pokračoval Pellegrini.

Jeho svěřenci tak nezvládli to, co se loni podařilo Plzni, která doma CSKA v Lize mistrů porazila 2:1. „CSKA má dobrý tým, proto je také ruským šampiónem. Když takovému mužstvu dáte tolik možností, je to pro něj pak snadná práce," dodal chilský kouč.

Fanoušci i samotní hráči aktuálně třetího týmu Premier League nechápou, proč na evropské scéně opakovaně selhává. Navíc výkon proti CSKA byl podle britských médií i na nízké standardy City v Lize mistrů velmi špatný.

Nešlo to celému týmu

„Byl to pro nás opravdu špatný večer. Nebylo to tak, že by se nedařilo dvou třem hráčům, nešlo to celému týmu. Byli jsme úplně rozhozeni. Pořád máme ale naději na postup, obzvlášť když vyhrajeme zbývající dva zápasy. Jsme ale zklamaní ze situace, do níž jsme se dostali," kroutil hlavou brankář Joe Hart.

Zcela opačné emoce pochopitelně prožívali v Manchesteru hosté. „Přijeli jsme sem s plánem B, snažili jsme se využívat rychlé protiútoky, což fungovalo. Od minulého zápasu proti City jsme silnější. Jsme teď plni optimismu," rozplýval se ruský kouč Leonid Sluckij.

Reklama

Související témata: