Hlavní obsah

Kanonáda Celtiku postup nepřinesla

Fotbalisté Celtiku Glasgow přišli o možnost postoupit do letošní Ligy mistrů. Skotský celek v úterní odvetě 2. předkola sice na svém hřišti pokořil bratislavskou Artmedii 4:0, po pětibrankovém debaklu z minulého týdne ale v soutěži skončil. Postup naopak neunikl Liverpoolu, který i napodruhé přehrál litevský FBK Kaunas.

Článek

Celtic na domácím trávníku nezopakoval selhání v defenzivě z duelu v Bratislavě i sobotního ligového zápasu s Motherwellem, který skončil divokým výsledkem 4:4, a ani jednou neinkasoval. Do vedení skotského vicemistra dostal Thompson, který ve dvaadvacáté minutě proměnil penaltu a odstartoval ofenzivní galapředstavení svého týmu.

Artmedie vydržela tlaku odolávat téměř až do přestávky, ale ve 45. minutě inkasovala z kopačky Hartsona. Devět minut po přestávce poslal Celtic už do třígólového náskoku McManus a jiskřičku naděje na prodloužení vykřesal devět minut před koncem Beattie, který zvýšil na 4:0.

Bratislavský celek však v závěru utkání odolal místy až drtivému tlaku domácích, už žádný gól nedostal a navzdory vysoké porážce se radoval z postupu.

Vítězství 3:1 z Kaunasu na domácím trávníku potvrdil Liverpool. Obhájce trofeje, jemuž podle předpokladů chyběl český útočník Baroš, se však dlouho nemohl gólově prosadit. Skóre otevřel až v 77. minutě střídající Gerrard a druhou branku domácích vstřelil čtyři minuty před koncem další náhradník Cissé.

Liga mistrů - odvety 2. předkola
Celtic Glasgow - Artmedia Bratislava 4:0 (2:0)
Branky: 22. Thompson z pen., 45. Hartson, 54. McManus, 81. Beattie. ŽK: Thompson - Debnár. Rozhodčí: Mallenco - Iturbe, Ibanez (všichni Šp.). První zápas 0:5, postupuje Artmedia.
FC Liverpool - FBK Kaunas 2:0 (0:0)
Branky: 77. Gerrard, 86. Cissé. První zápas 3:1, postupuje Liverpool.

Reklama