Hlavní obsah

Možná dobře, že jsme lekci dostali už teď, hledal Guardiola pozitiva i na šokujícím zvratu

Frustrace je slabé slovo. Fotbalisté Bayernu Mnichov a jejich kouč Pep Guardiola s nimi zažívali po šokujícím obratu v Manchesteru rozčarování, pro než těžko hledali slova. „Ale nakonec možná dobře, že se nám něco podobného přihodilo. Byla to poučná lekce. Stát se něco podobného v osmifinále nebo ve čtvrtfinále, znamenalo by to konec,“ prohlásil Guardiola, když argentinský snajpr Agüero završil hattrick a v nastaveném čase tak rozhodl o vítězství Citizens, ve které už nevěřil pomalu nikdo.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Bayernu Mnichov Pep Guardiola (vlevo) reaguje na dění na hřišti v utkání s Manchesterem City. Vpravo kouč Manchesteru City Manuel Pellegrini.

Článek

Sedmdesát minut hrál Bayern na stadiónu anglického mistra jen v deseti, přesto i po vyloučení Benatii a gólu inkasovaném z penalty dokázal skóre do přestávky otočit a ještě pět minut před koncem strhující partie 2:1 vedl.

Už jsme cítili únavu, vysvětloval Rafinho

„Bylo nás o jednoho méně, ale protože jsme bojovali a hráli velice dobře, zasloužili jsme si lepší výsledek. Ale i tak můžeme být hrdi na výkon, který jsme předvedli," povzdechl si Arjen Robben.

„Hořké, že jsme za výkon nebyli odměněni. Při všech třech gólech jsem po míči sahal, ale pokaždé mi centimetry scházely," povzdechl si brankář Manuel Neuer.

„Pětasedmdesát minut ovládáme hru a pak se dopustíme dvou individuálních chyb, jimiž soupeři doslova darujeme góly a vítězství. Může se někdo divit naší frustraci?" přidával se brazilský legionář ve službách Bayernu Rafinho.

„V početním oslabení jsme museli hodně běhat a v závěru už jsme byli prostě unavení. To byl rozhodující faktor obratu, který se udál, únava stála za chybami, jichž jsme se dopustili," vysvětloval šokující zvrat, kdy během závěrečných pěti minut Agüero zachránil svůj tým zmítající se už na okraji klinické smrti.

Guardiola: To se v Lize mistrů stává

„Takové věci se prostě v Lize mistrů dějí," snažil se zůstat nad věcí trenér Guardiola a ani Xabi Alonsa, jemuž po chybě předcházející vyrovnávací Agüerově trefě na 2:2 zhořkly jak oslavy třiatřicátých narozenin, tak i parádní branka z trestného kopu, ani Boatenga za individuální kiksy nekritizoval.

„Naopak jsem smutný i za své hráče, protože jsme i v deseti měli více ze hry, na hřišti jsme dominovali a podobný konec si nezasloužili. Ale je to pro nás poučení," snažil se najít po sérii osmnácti zápasů bez prohry na vystoupení svého týmu na Etihad Stadium a i na porážce nějaké pozitivum.

„Není sebemenší důvod výsledek nějak dramatizovat poté, co jsme osmnáct předchozích utkání neprohráli. V sobotu budeme zase zpátky na vítězné vlně a získáme tři body," zůstával nad věcí klubový šéf Karl-Heinz Rummenigge a myslel už na bundesligový zápas v Berlíně na Hertě.

„Znovu jsme si potvrdili, že v letošní sezóně jsme lepší než v té loňské, kdy jsme mnohdy nehráli dobře. Strávili jsme spolu víc času, lépe se poznali a na výkonech, hře i výsledcích se to projevuje," připomínal Guardiola, že ambice a plány Bayernu jdou letos mnohem dál, než v prvním roce jeho bavorského angažmá.

Reklama