Hlavní obsah

Messi září jako blyštivý diamant. Po střeleckém rekordu španělské ligy roztrhal i maximum Ligy mistrů!

Nikosia/Praha

Samo sebou že byl šťastný, když v úterní večerní partii s Apoelem Nikósia překonal další střelecký rekord. O víkendu pomohl Lionel Messi své Barceloně rozstřílet hattrickem Sevillu a stal se tak nejlepším kanonýrem v historii španělské ligy, hned v úterý nasázel hattrick Kypřanům a se 74 brankami je nejlepším snajprem Ligy mistrů. „Rekord je úžasnou věcí, ještě úžasnější ovšem bude, až naše cesta skončí v Berlíně,“ připomněl hvězdný Argentinec, že pro něho i pro mužstvo Barcelony je hlavním cílem postup do berlínského finále Champions League.

Foto: Andreas Manolis, Reuters

Lionel Messi střílí gól proti Apoelu Nikósie.

Článek

Jako čerstvě opracovaný diamant září Messi. Dva střelecké rekordy překonané v rozpětí tří dnů pasují Argentince na nejvážnějšího aspiranta na Zlatý míč, shodují se španělští komentátoři po dalším galapředstavení fenomenálního útočníka.

Sedmadvacetiletý Messi překonal v sobotu ve španělské lize 59 let starý rekord Telma Zarry a momentálně už má na kontě 253 ligových gólů, v Lize mistrů pak nasázel 74 branek.

Výhra důležitější než rekord

Góly, které v Nikósii v úterním večeru střílel, sice nebyly z kategorie krásných, ale protože dal tři, odpoutal se od legendárního kanonýra Raúla, který jich nasázel jedenasedmdesát. Messi má momentálně na kontě o tři víc...

„Něco úžasného překonat tak fenomenálního hráče, jakým byl Raúl," liboval si Messi, ale hned připomínal, že daleko podstatnější než jeho individuální statistiky bylo vítězství nad Apoelem.

„To proto, abychom si to mohli v posledním zápase rozdat s Paris SG o vítězství ve skupině. Bude to těžké střetnutí, protože francouzské soupeř má velmi dobré hráče a je stále lepší a lepší."

Hned po zápase přišli statistici pochopitelně s výčtem jeho gólů... Od debutu na scéně Ligy mistrů v roce 2005 proti Panathinaikosu Atény činí jeho brankový průměr 0,81 gólu na zápas. Ze 74 branek jich 59 dal levou nohou, 11 pravačkou, čtyřikrát skóroval hlavou. Na domácím hřišti na Nou Campu vstřelil 38 gólů, na soupeřových hřištích 34, na neutrální půdě pak dva. Ve statistickém přehledu Messiho střeleckého tažení za rekordem pochopitelně vyniká pět gólů, které v březnu 2012 dokázal nastřílet německému Leverkusenu v partii, kterou Barcelona vyhrála 7:1, stejně jako třeba čtyři hattricky, jež má rovněž na kontě.

Cílem tažení na Berlín

Messi překonal v úterní noci další střelecký milník, ale víc než na osobní statistiky a rekordy myslí na úspěchy Barcelony.

„V takové soutěži, jakou je Liga mistrů, je dosažení podobného rekordu a překonání fenomenálního Raúla úžasnou věcí. Ale pro nás je důležitým a skutečným cílem Berlín a možnost bojovat o pohár," myslel Messi i ve chvílích největší euforie na finále Champions League, jež se odehraje 6. června na Olympijském stadiónu v Berlíně.

Vyhraje Lionel Messi Zlatý míč za rok 2014?
Ano
71,2 %
Ne
28,8 %
Celkem hlasovalo 7330 čtenářů.

Reklama

Související témata: