Hlavní obsah

Se štěstím to tam spadlo, liboval si střelec Jarolím

BRUSEL

Dostal skvělou přihrávku a věděl si s ní rady. Lukáš Jarolím gólem rozjařil slávistické fandy shromážděné za svatyní českého brankáře Anderlechtu Zítky. Byla to jedinečná odpověď na rychlé vedení favorizovaného bruselského celku. "Měl jsem štěstí, gólman možná padal trochu dřív. Nebyla to velká rána, ale skončilo to v síti," líčil Jarolím, syn slávistického trenéra.

Článek

Nejen on zažil dobrý fotbalový den. Báječnou přihrávku na gól mu adresoval mladší spoluhráč Marek Suchý. "Však jsem ho taky pochválil, navíc mi to parádně skočilo na nohu. Šlo to lehce," liboval si jeden ze slávistických hrdinů večera na Astrid Parku.

Slavia si na zdejším trávníku vytvořila slibnou pozici. Ale ještě nic neznamená. "Měli sice více ze hry, ale mohli jsme klidně uhrát i více," mínil L. Jarolím. Postupové šance jsou podle něj mírně nakloněny na stranu soupeře. "Přece jen vyhráli, ale dali jsme gól, to se hodně počítá," kalkuloval po bitvě.

Na pohled ostřejší zákroky jindy zjihle hrající slávisté nasadili do arzenálu zbraní v samém závěru. "Nezdálo se mi to moc tvrdé, sudí to neposuzoval na obě strany stejně. Ještě přitvrdíme. A hlavně by to chtělo, aby na odvetu přišlo opravdu hodně diváků," vzhlížel k druhému utkání záložník Slavie.

Snažení českého celku z hlediště sledoval i premiér Jiří Paroubek. V minulosti netajil, že je příznivcem Slavie, přesto je cesta šéfa kabinetu na zápas klubu do ciziny nejen u nás ojedinělou záležitostí.

Reklama

Související témata: