Hlavní obsah

Fenomenální kousek. Arsenal přejel Galatasaray, Wenger velebil Ramseyho volej snů

Istanbul

Postup do osmifinále Ligy mistrů už měli v kapse, přesto fotbalisté Arsenalu nic nepodcenili a na hřišti tureckého Galatasaraye si dokráčeli pro hladkou výhru 4:1. Dvakrát se trefil přehlížený Němec Lukas Podolski, stejný počet gólů zaznamenal i konkurent Tomáše Rosického v záložní formaci Aaron Ramsey. Především druhá trefa velšského fotbalisty z voleje přímo do šibenice byla výstavní.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Aaron Ramsey (druhý zprava) z Arsenalu slaví svůj parádní gól na hřišti Galatasaraye.

Článek

Ramseyho halfvolej levačkou ze vzdálenosti 30 metrů přistál v 29. minutě zápasu v pravém horním rohu branky Fernanda Muslery.

„Vyšlo to vážně hezky. Podíval jsem se na to ještě jednou a uznávám - druhý gól proti Galatasarayi je můj dosud nejlepší," hodnotil brzy čtyřiadvacetiletý fotbalista povedenou trefu, kterou vstřelil svou slabší levou nohou.

Podle serveru britského listu Daily Mail měla Ramseyho střela rychlost 85 kilometrů za hodinu. Trenér Kanonýrů Arsené Wenger se však v první chvíli vylekal. „Po tom nápřahu, který jsem viděl, jsem si pomyslel, že to není dobrý nápad. Jenže způsob, jakým tu střelu zrealizoval, byl neuvěřitelný," připustil francouzský stratég, který je v poslední době pod palbou kritiky od vlastních fanoušků.

Mladý Velšan přitom odehrál jen první poločas, pak ho trenér Wenger stáhl. „Chtěl jsem některé hráče šetřit, měli jsme třígólový náskok a dá se říct, že o výsledku bylo rozhodnuto," vysvětloval manažer Gunners. I tak se Ramsey dočkal pochvaly od klubové ikony Paula Mersona. „Během své kariéry jsem nic podobného neviděl. Byl to fenomenální kousek," uvedl střelec Arsenalu z osmdesátých a devadesátých let.

Návrat Tomáše Rosického do sestavy Kanonýrů tak je pořád v nedohlednu. Na hřišti letos slaboučkého Galatasaraye český reprezentant nebyl podruhé za sebou ani na lavičce náhradníků.

Reklama

Související témata: