Hlavní obsah

Vaclíkův zákrok na Gerrarda asi penaltový nebyl. Ale co to vyloučení? zlobí se kouč Liverpoolu

Liverpool

Obrovský smutek a zklamání vládne ve fotbalovém Liverpool po vyřazení z prestižní Ligy mistrů už v základní skupině. Proti Švýcarské Basileji dokázali Reds na Anfield Road jen remizovat 1:1, což na postup nestačilo. Kouč i hráči slavného anglického klubu sice uznávají, že na účast v další fázi Champions League zkrátka nebyli dost dobří, nicméně po úterním duelu cítí i křivdu.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Liverpoolský Lazar Markovič opouští hřiště po vyloučení v utkání Ligy mistrů proti Basileji.

Článek
Fotogalerie

„Velký zápas se pro nás hrál už v Basileji (Liverpool prohrál 0:1), kde jsme nehráli dobře. Teď si nemůžeme moc na nic stěžovat. Kdybychom si zasloužili jít dál, tak prostě postoupíme. My jsme na to ale nebyli dost dobří. Musíme se s tím smířit," uznal zklamaný kouč Liverpoolu Brendan Rodgers.

I výkon Liverpoolu v úterním domácím zápase proti švýcarskému celku byl pro mnohé zklamáním. Dojem si Reds jen částečně vylepšili náporem v závěru utkání, který podpořil nádherný gól Stevena Gerrarda z přímého kopu, proti němuž neměl brankář Basileje Tomáš Vaclík šanci.

„Nepostoupili jsme kvůli našemu výkonu v tomto zápase, ale i kvůli tomu jak jsme hráli v Basileji nebo stupidnímu gólu v závěru minulého zápasu s Razgradem," vypočítával příčiny krachu Gerrard.

Měl být vyloučen i Safari

Rozhodující bitvu s Basilejí o druhé místo ve skupině provázely i minimálně dva sporné momenty, které sudí rozhodl v neprospěch domácích. Rozhodčí Björn Kuipers po hodině hry poměrně přísně vyloučil Lazara Markoviče za takřka miniaturní kontakt jeho ruky s obličejem švédského obránce Behranga Safariho.

O deset minut později se pak domácí vehementně, nicméně marně, dožadovali pokutového kopu po zákroku Vaclíka na pronikajícího Gerrarda.

„Co se týče toho zákroku, bylo to rozhodnutí hodně na hraně a možná bylo i správné a penalta se kopat neměla. To vyloučení mně ale od rozhodčího velmi zklamalo. Nevím, jestli byl dost blízko na to, aby to mohl posoudit. Pokud byl Markovič, jehož nehet se sotva dotkl nosu obránce, za tohle vyloučen, měl dostat červenou i obránce za dodatečné simulování," cítil křivdu Rodgers.

Kouč Basileje Paulo Sousa ale viděl situaci trochu jinak. „Nesouhlasím s tím, co řekl Rodgers o Behrangovi. Z toho co vím, on není typem hráče, co by simuloval," myslí si portugalský trenér, podle něhož byla Basilej lepším týmem než Liverpool.

Byl liverpoolský Markovič vyloučen v utkání s Basilejí správně?
Ano
65,9 %
Ne
34,1 %
Celkem hlasovalo 6443 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články