Hlavní obsah

Čech v akci ukázal Mourinhovi: Kdykoliv jsem připravený

Londýn

Takovou bilanci může z fotbalových gólmanů vykázat málokdo. Petr Čech nastoupil ve středu večer za Chelsea proti Sportingu Lisabon (3:1) ke svému teprve šestému soutěžnímu duelu v této sezóně. Rovnou polovinu z nich přitom odchytal v Lize mistrů. S kapitánskou páskou na rukávu dovedl brankář české reprezentace svůj tým k výhře. „Byli jsme koncentrovaní a měli zápas pod kontrolou,“ pochvaluje si.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Petr Čech s kapitánskou páskou Chelsea v utkání proti Sportingu Lisbon.

Článek

Letním příchodem Belgičana Thibauta Courtoise ztratil pozici jedničky. Od té doby se pere s nevděčnou rolí náhradníka. O to důležitější pro Petra Čecha je, aby v hrstce zápasů, k nimž nastoupí, stále dokazoval kouči Mourinhovi svou úroveň.

Proti Sportingu se mu to povedlo, byl dokonce kapitánem Blues. „Je na každém, aby nepřestával pracovat a ukázal trenérovi, že když dostane šanci, může hrát jakýkoli zápas," cituje českého gólmana oficiální web londýnského klubu.

Chelsea už měla postup jistý, prostor tedy dostali i další hráči z lavičky. „Pro každého je důležité dostat možnost nastoupit a být v zápasovém rytmu. Sezóna je hodně dlouhá, potřebujete mít každého hráče v nejlepší možné kondici. Pak můžete doufat, že můžete každý zápas vyhrát," poukázal Čech.

Vrátili se na vítěznou vlnu

Chelsea o víkendu utrpěla v Newcastlu první soutěžní porážku v sezóně. V Lize mistrů se hned rehabilitovala.

„Bylo důležité vrátit se zase na vítěznou vlnu. To se podařilo. Hráli jsme dobře, se svým výkonem jsem taky spokojený. Soupeř hrál o všechno, protože byl stále ve hře o postup, ale my jsme měli zápas od začátku pod kontrolou," poukázal český gólman na svém webu. „Dali jsme dva rychlé góly, což bylo rozhodující. A když Sporting po přestávce snížil, rychle jsme na jejich branku dokázali gólově odpovědět."

Můžeme porazit kohokoliv, ujišťuje gólman

Čech odchytal také oba zápasy s Mariborem. Teď už se těší na pondělní los osmifinále Ligy mistrů.

„V minulé sezóně jsme měli smůlu v semifinále, v tomto ročníku bychom chtěli pokračovat v dobré práci. Jdeme zápas od zápasu. Samozřejmě máme kvalitu, a víme, že můžeme porazit kohokoliv. A uvidíme, na co to bude stačit," říká sebevědomě gólman, který v roce 2012 vychytal Chelsea celkový triumf v nejprestižnější pohárové soutěži.

Reklama

Související témata: