Hlavní obsah

Hokejová osmnáctka prohrála ve čtvrtfinále MS se Slovenskem

JAROSLAVL

Čeští hokejoví reprezentanti do 18 let nezískají na světovém šampionátu v Jaroslavli medaili. Obhájci bronzových medailí prohráli v dnešním čtvrtfinálovém zápasu se Slovenskem 1:2. Svěřenci trenéra Karla Najmana sice od 14. minuty vedli, ale soupeř v přesilovce vyrovnal a rozhodující branku vstřelil pouhých 85 vteřin před koncem Mészároš.

Článek

V českém táboře po prohraném čtvrtfinále zavládl smutek. "Zklamání je slabé slovo, na postup jsme si věřili. Hráči dnes nehráli tak uvolněně jako v předchozích zápasech. Nevím, jestli na ně dolehla důležitost zápasu nebo jsme zaplatili daň za těžší základní skupinu," řekl po utkání trenér Najman.

Podle něj český výběr doplatil především na nedisciplinovanost. "Měli jsme spoustu vyloučených, některé fauly byly přitom naprosto zbytečné. Když Slováci bezprostředně po skončení jednoho z našich oslabení vyrovnali, neměli jsme už dostatek sil na zvrat," dodal kouč.

Naději na prodloužení utnul Mészároš

Těsně před koncem zápasu se již oba týmy připravovaly na prodloužení, Mészároš však šťastnou brankou poslal Slováky do semifinále. "Byla to lehká střela od modré čáry. Před brankářem Schwarzem však stálo klubko hráčů, takže na ni nestačil zareagovat," popsal rozhodující moment zápasu Najman.

Slovenský výběr se v nedělním semifinále utká s domácím Ruskem, český celek bude v pondělí hrát o páté místo s poraženým týmem z duelu Kanady proti Švédsku. "Čeká nás den volna, během kterého se budeme snažit zapomenout a namotivovat hráče do dalšího zápasu. I přes dnešní zklamání je pořád lepší skončit pátý než šestý," dodal trenér mladých hokejistů.

Reklama

Související témata: