Hlavní obsah

Kincl si po postupu Rapidu do LM utahoval z Bejbla

VÍDEŇ

Aby si zahrál Ligu mistrů, musel přestoupit ze Slavie do Rapidu. I takové narážky musí poslouchat od úterního večera český fotbalista Radek Bejbl od svého krajana Marka Kincla poté, co svorně pomohli vídeňskému klubu k postupu do prestižní soutěže. Zatímco bývalý sparťanský útočník zná atmosféru soutěže dokonale z rudého dresu, jeho klubový parťák ji pozná ve třiatřiceti letech poprvé.

Článek

Když Rapid odlétal v pondělí do Ruska k odvetě třetího předkola na trávníku Lokomotivu Moskva, vyprovázely ho s despektem komentáře vídeňských deníků. "Kolik branek Rapid dostane?" ptali se novináři.

Fotbalisté se ani moc nedivili. "Po víkendové domácí porážce s Mattersburgem nás už každý viděl mimo hru. Jenže právě role outsidera nám možná ideálně svědčila," liboval si Kincl.

Zmýlená neplatila

I průběh prvního vídeňského zápasu (1:1) takový scénář naznačoval. "Mohli jsme prohrát vysokým rozdílem, oni u nás kralovali, až jsem z toho byl překvapen. Jenže pak dostali gól z penalty a ta nám přinesla naději pro odvetu," uvedl Kincl, podle kterého odvedlo mužstvo v Moskvě dokonalý taktický výkon. "Hráli jsme přesně, jak bylo potřeba. V posledních deseti minutách jsme dokonce ovládli hřiště a Lokomotivu skoro nepůjčili míč," řekl.

První informace na internetových serverech hovořily o tom, že autorem vítězné branky byl právě Kincl. Zmýlená neplatila, gól vstřelil slovenský stoper Jozef Valachovič, který hrával ligu za Liberec. Ale Kinclovi to radost rozhodně nepokazilo. "Je tu z toho pořádná euforie, v noci po návratu jsme se nemohli dostat na letišti přes tlačenici ani k autobusu," vykládal.

Klub si nemůže vyskakovat

Rapid zdaleka nepatří mezi nejbohatší rakouské kluby, a tak takřka čtyřmilionová injekce v eurech hodně pomůže oživit jeho ekonomiku. "Klub si rozhodně nemůže vyskakovat, tohle je pro něj hodně dobrá zpráva," uvedl Kincl.

Hned po zápase si našli oba čeští fotbalisté čas i na špičkování. Sparťan Kincl si nenechal ujít možnost rýpnout si do slávisty Bejbla. "Už jsem mu to říkal: aby si jednou zahrál Ligu mistrů musel odejít ze Slavie," žertoval autor tří branek v Lize mistrů.

Fotbal v celé Evropě je hrozně vyrovnaný

Dnes večer společně usednou před televizní obrazovkou a budou držet palce bývalým Bejblovým spoluhráčům. "Tak jako Radek to sice prožívat nebudu, ale i já klukům přeji postup, vždyť jde o český klub," prohlásil kovaný sparťan.

Ať už bude osud Slavie jakýkoliv, Kincl s Bejblem a hráči Sparty nebudou jedinými Čechy v soutěži. Ve Vídni i přes mohutné oslavy zaregistrovali, že radostné pocity panují také v blízké Bratislavě po postupu Artmedie, jejíž barvy hájí Daniel Tchuř a nově také Aleš Urbánek.

"Ukázalo se, že fotbal v celé Evropě je hrozně vyrovnaný a každý může ohrozit každého. Kdo by čekal, že slovenský klub vyřadí Celtic Glasgow?" uvedl dvaatřicetiletý Kincl, který v Lize mistrů načne třetí desítku startů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články