Hlavní obsah

Moc to vyřazení bolí, litoval zkroušený stoper Slavie Latka

PRAHA

Fotbalistům pražské Slavie se v slzách znovu rozplynul sen o milionové Lize mistrů. Sešívaní popáté ve třetím předkole narazili, ve středu jejich šance zkrachovaly po souboji s Anderlechtem Brusel. Po úvodní prohře 1:2 v Belgii Pražané podlehli i v odvetě na Strahově 0:2 a po další promarněné šanci se jejich kabina utápěla v pocitech marnosti a zklamání.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Slávista Martin Latka má hlavu v dlaních po prohře s Anderlechtem v kvalifikaci Ligy mistrů. V pozadí Pavel Fořt.

Článek
Fotogalerie

Podle slávistů o jejich středečním krachu rozhodl hlavně první inkasovaný gól.

"Moc to vyřazení bolí, je to obrovské zklamání. Hodně jsme věřili tomu, že dnes konečně do Ligy mistrů postoupíme," litoval stoper Martin Latka. "Říkali jsme si, že do toho musíme jít naplno, že nakonec budeme odměněni. Bohužel se nám to nepovedlo, i když jsme to měli dobře rozjeté," podotkl Latka.

Slávisté přitom dlouho žili v naději. K postupu jim stačila i výhra 1:0, ovšem branka Serhata ze 72. minuty je osudově ranila. "Říkali jsme si, že i za bezbrankového stavu musíme být pořád trpěliví, že to prostě musí přijít. Bohužel se stal opak," řekl Latka, který pocity z vyřazení ve třetím předkole LM zažíval i předloni v duelu s Celtou Vigo.

První branka rozhodla

Podle Latky první branka Anderlechtu rozhodla. "Ten první gól, to se nemělo stát. Byla to naše velká chyba. Potom už to bylo těžké, velmi dobře bránili," poznamenal stoper, který Serhata stíhal jen marně. Právě obránce reprezentační jednadvacítky měl v 65. minutě blízko k vedoucí brance Slavie, ale na Jarolímův centr jen těsně nedosáhl. "Škoda, chybělo mi asi tak třicet čísel," dodal Latka.

Záložník Lukáš Jarolím také označil za klíčový okamžik první inkasovaný gól. "Bylo to všechno dané tím, že jsme museli dát gól my, stačilo nám vyhrát 1:0," uvedl syn kouče Karla Jarolíma. "Ale oni dobře bránili, chodili do brejků a nakonec s tou taktikou slavili úspěch. Po tom prvním gólu to už bylo složité, úplně jsme to otevřeli a druhá branka už padla ve chvíli, kdy jsme hodně otevírali obranu," vysvětlil Jarolím junior.

Stoper Miroslav Holeňák za bezbrankového stavu věřil, že se Slavia vysněnou vstřelenou brankou přiblíží prestižní soutěži. Vedoucí Serhatova trefa však prý přišla v ten nejnevhodnější moment. "Do doby, než jsme dostali první gól, tam pořád existovala reálná šance. Ale když jsme se nadechovali k závěrečnému náporu, zrovna jsme inkasovali. Oni to už pak odehráli hodně zkušeně," řekl Holeňák. "Byla tady krásná kulisa,

i kvůli lidem jsme to chtěli dokázat. O to víc ta dnešní porážka mrzí," doplnil.

Poslední vyřazení ranilo nejvíc

Kapitán Patrik Gedeon zažil vyřazení před branami základní skupiny Ligy mistrů již potřetí. To dnešní jej prý ale ranilo nejvíc. "Protože jsme postupu asi tentokrát byli nejblíže. Je to prostě veliká škoda, vždyť nám chyběl jeden jediný gól," řekl zklamaným hlasem Gedeon. Uznání podle něj zaslouží i obrana belgického mistra.

"V defenzivě hráli velmi dobře, neopouštěli prostor. Ukázali, že mají spoustu zkušeností. Jen je škoda, že jsme nedotáhli některou z našich nadějných šancí," uvedl Gedeon. Slávisté po každém vyřazení z třetího předkola v dalším průběhu sezony tápali. Gedeon věří, že tým se tentokrát z dnešního zklamání brzy vzpamatuje. Nejlépe už v sobotu v Olomouci. "Pro nás je dobře, že hrajeme takhle brzo za sebou a můžeme se z toho rychleji dostat. Uvidíme to podle toho, jak dopadneme v Olomouci," uzavřel.

Reklama