Hlavní obsah

Anderlechtu zloději vykradli na Strahově šatnu

Zatímco na straně fotbalistů Slavie nebylo po prohraném utkání s Anderlechtem Brusel daleko k slzám, belgický mistr začal slavit postup do Ligy mistrů hned na trávníku. Jenže brzy jeho hráčům smích na rtech zmrzl: během utkání na Strahově podle vyjádření zástupců bruselského klubu někdo vykradl kabinu Anderlechtu.

Článek

Belgický klub zareagoval tím, že odmítl účast trenéra Franka Vercauterena na pozápasové tiskové konferenci. Ale nakonec si to rozmyslel, protože jeho funkcionáři si uvědomili, že by Anderlechtu hrozila tučná pokuta.

Zástupci klubu informovali novináře, že až na čtyři hráče přišli o nějakou osobní věc všichni fotbalisté. Lapkové brali mobilní telefony, šperky, peníze i cestovní pasy a kreditní karty. Funkcionářům se ale podařilo rychle vyřídit, že belgická výprava může ještě dnes v noci opustit Prahu i bez osobních dokladů.

Podle posledních informací do šatny pronikl někdo už v průběhu prvního poločasu, jenže během pauzy na krádež nikdo nepřišel. Až později si totiž očití svědci vzpomněli, že během utkání se v útrobách stadionu pohybovala osoba, která se zdála podle oblečení být členem výpravy.

Vedení Slavie vyjádřilo nad událostí politování. "Je to smutný incident, Anderlechtu se za něj omlouváme. Věc nyní řeší kriminální policie," řekl ČTK mluvčí Slavie Alexander Kliment.

Reklama