Hlavní obsah

Zastřelit se nepůjdu, řekl kouč Jarolím

PRAHA

Krve by se v nich nedořezal. Většina ze slávistů prchala po dalším marném boji o Ligu mistrů ze hřiště do šatny. Někteří měli slzy na krajíčku, jiní by ve vzteku nejraději něco rozkopali. Ale za předvedenou bídu si prostě postup nezasloužili. "Strašně to bolí, stačilo vyhrát 1:0. Měli jsme to dobře rozjeté, ale zase jsme to nedokázali potvrdit," soukal ze sebe obránce Martin Latka.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalisté Slavie smutní po vypadnutí s Anderlechtem.

Článek

Sám měl ve druhé půli největší slávistickou šanci, na Jarolímův centr do vápna těsně nedosáhl. "Chybělo asi třicet centimetrů," litoval vysoký stoper.

Když dal útočník Anderlechtu Serhat první gól zápasu po krásné akci na jeden dotek, měl ho krýt právě Latka. "Dostal perfektní balón, asi jsem byl špatně postavený," bral chybu částečně na sebe. "Ukázali, že jsou velké mužstvo."

Gedeon neměl svůj den

Svůj den neměl kapitán Slavie Patrik Gedeon. I když podobný boj o Ligu mistrů absolvoval už potřetí, na hřišti si počínal, jakoby hrál první velký zápas. I trenér to vycítil, když ho v průběhu druhé půle stáhl z placu. "Nikdo nám ale nemůže vyčítat, že jsme to neodmakali, bylo to o jediném gólu, proti osmi devíti hráčům vzadu se hraje těžko," tvrdil Gedeon a přes tříbrankový rozdíl v součtu nemínil, že postup byl daleko. "Vyhrál šťastnější, ne lepší."

Kouč Karel Jarolím je už čtvrtým trenérem Slavie, kterému se tým nepovedlo dostat k vytouženému cíli. "Po slibném výsledku z prvního utkání jsme živili naději, ale zastřelit se teď nepůjdu," uvedl.

Zápas nebyl po krádeži důležitý

Anderlecht sice vybojoval milióny z Ligy mistrů, ale v Praze o něco také přišel. "Téměř všechny hráče okradli v šatně. Přitom byla zamčená," rozčiloval se tiskový mluvčí klubu JeanPierre Kindermans. "Hodinky, prstýnky, doklady," vypočítával ztráty. "Ještě nikde se nám to nestalo."

Hosté hrozili, že na tiskovou konferenci proto nepřijde trenér Frank Vercauteren.

Nakonec dorazil. "Když se stane tohle, zápas není důležitý," nechtěl hodnotit utkání, ale pak se rozhoupal. "Soupeř neměl velké šance, ale stát se mohlo cokoli. Od prvního gólu už bylo rozhodnuto."

Reklama

Související témata: