Hlavní obsah

Čech zvolen nejlepším brankářem Ligy mistrů

PRAHA

Brankář české fotbalové reprezentace a Chelsea Londýn Petr Čech byl zvolen nejlepším gólmanem posledního ročníku Ligy mistrů. Významné pocty se Čech dočkal na slavnostním večeru Evropské fotbalové unie (UEFA) v Monte Carlu před losováním nového ročníku prestižní soutěže. Mezi nominovanými porazil Gianluigiho Buffona z Juventusu Turín a Jerzyho Dudka, který pomohl k triumfu Liverpoolu.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

Čech ve své první sezóně v dresu Chelsea Londýn zazářil na evropské klubové scéně jako kometa. S týmem miliardáře Abramoviče vyhrál anglickou Premier League a v Lize mistrů pomohl týmu až do semifinále. Tam Chelsea prohrála až s pozdějšími vítězi z Liverpoolu.

Kromě Čecha byli za výkony v posledním ročníku Ligy mistrů oceněni i hráči na dalších postech. Nejlepším obráncem byl zvolen Čechův spoluhráč z Chelsea John Terry, záložníkem Kaká z AC Milán, a útočníkem hvězda Barcelony Ronaldinho. Cenu pro nejužitečnějšího hráče pak získal kapitán Liverpoolu Steven Gerrard.

Čech se slavnostního vyhlášení v Monte Carlu nezúčastnil, protože se v Londýně připravuje na sobotní ligové derby na hřišti silného Tottenhamu. Za ocenění zástupcům Evropské fotbalové unie poděkoval z předtočeného záznamu. "Předně se omlouvám, že jsem se nezúčastnil," uvedl gólman. Společně s Terrym si jako jediní pro trofej nepřišli osobně.

Reklama