Hlavní obsah

Ligu mistrů koupil placený televizní kanál, ČT bude vysílat jen jeden úterní zápas

Aktualizováno

Zase změna. A pro českého televizního diváka zásadní. Za televizní přenosy z fotbalové Ligy mistrů si bude muset od nové sezóny zaplatit, pokud se nespokojí jen s jedním zápasem týdně. Ten mu nabídne Česká televize na ČT Sport vždy v úterý, všechny duely bude vysílat placená O2, která chystá spuštění svého sportovního kanálu.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Ligu mistrů - a třeba radost fotbalistů Realu - bude od podzimu nabízet placený televizní kanál O2.

Článek

Pro českého fotbalového fanouška zvyklého až dosud na přenosy objevující se na ČT Sport a Prima Cool by tudíž měla vypadat od letošního září televizní realita Ligy mistrů následovně. Prima o vysílací práva přijde, takže jeden úterní zápas Champions League bude vysílat Česká televize, všechny pak sportovní kanál O2.

Společnost O2 ostatně oficiálně potvrdila, že v každé sezóně odvysílá 130 zápasů Ligy mistrů vždy s výjimkou jednoho úterního střetnutí, které půjde jen ze záznamu. To připadne České televizi, která navíc nabídne úterní semifinálové duely a následně pak finále, jež pochopitelně poběží i na placeném kanálu O2.

Jsme poslední vlaštovkou, pyšní se ČT

"Jsme už jednou z posledních televizních vlaštovek v Evropě, která bude vysílat Ligu mistrů na volně dostupném kanálu," ulevilo se vedoucímu oddělení mezinárodních přenosů Vladimíru Drbohlavovi, že televizní práva na Champions League pro Českou televizi získal. "Vždyť my ji vysíláme od nultého ročníku," připomínal.

Na rozdíl od roku letošního i let předchozích si bude ČT vybírat od září z nabídky úterních zápasů. "Kromě toho ale budeme pochopitelně vysílat sestřihy ze všech ostatních duelů Ligy mistrů, stejně jako magazín Champions League. Získali jsme i vysílací práva na Superpohár mezi vítězem Ligy mistrů a Evropské ligy."

Mimochodem - zápasy Evropské ligy v nabídce České televize zůstanou. "Máme právo prvního výběru na čtvrteční utkání, v naší nabídce se objeví sestřih z ostatních zápasů, vysílat budeme i magazín Evropské ligy," potvrdil Drbohlav.

Na výběr bude 130 zápasů

Český fotbalový fanoušek tak bude mít na vybranou. Buď se spokojí s jedním zápasem Ligy mistrů týdně, který mu nabídne Česká televize, nebo si za přenosy z Champions League připlatí. Společnost O2 mu jich během sezóny naservíruje 130 - tedy úplně všechny, jež se budou v daném ročníku hrát. Od těch ve skupinách až po finále.

"Úterní a středeční zápasy Ligy mistrů budou tvořit nejširší nabídku na českém trhu, čímž dáme přenosům z fotbalu úplně nový rozměr. Na divákovi totiž bude, které utkání si vybere," přiblížil marketingový ředitel O2 David Duroň nabídku, s níž společnost miliardáře Petra Kellnera přichází.

Práva na anglickou ligu mají také

Ta vstoupila do světa televizních sportovních přenosů velice razantně. Nejprve se stala exkluzivním držitelem práv na anglickou Premier League pro kabelové sítě na našem území, od září rozšíří svou nabídku o Ligu mistrů.

Do jejího portfolia ale patří i práva na španělskou ligu vysílanou i na digitálních kanálech Sport 1 a 2, stejně jako ligu italskou, francouzskou a zmiňovanou anglickou, kterou je možno sledovat na Digi sport 1 a 2. Společnost O2 údajně zvažuje, zda na nejsledovanější anglická liga na Digi sportu zůstane, nebo zda se přesune na její nový sportovní kanál.

Ten se zatím chystá a o termínu spuštění se zatím spekuluje. Pro Kellnerovu společnost ho připravuje bývalý šéf Novy Sport Marek Kindernay. Ten měl ve společnosti CET 21 na starosti start kanálu Galaxie Sport a posléze i Novy Sport a Fandy, takže společnost O2 chce využít jeho kontaktů a zkušeností z minulosti.

Zvláště, když počet zákazníků O2 TV stoupá a v lednu už překročil hranici 184 tisíc.

Budete případně ochotni zaplatit za možnost sledovat program Ligy mistrů prostřednictvím O2?
Ano, určitě
2,5 %
Nejspíš ano, podle ceny
2,1 %
Zatím ne, počkám na první ohlasy
2 %
Určitě ne
93,4 %
Celkem hlasovalo 44259 čtenářů.

Reklama

Související témata: