Hlavní obsah

Schumacher: Maminka by chtěla, abych v Imole jel

Martin Kézr

Vítězství úřadujícího šampióna Michaela Schumachera při Grand Prix San Marina se zrodilo jen pár hodin po úmrtí jeho matky, proto se německý pilot neúčastnil žádného setkání s médii a jeho komentář k závodu se omezil na oficiální prohlášení na internetových stránkách týmu.

Foto: Hoch Zwei

Michael Schumacher se smuteční páskou na paži při ceremoniálu po GP San Marina.

Článek

"Jsem si jistý, že maminka by chtěla, abych závod v Imole jel. Pokud to bylo její přání, tak jsem ho splnil a celé to vítězství věnují její památce. Maminka nás oba s Ralfem sledovala už na motokárové dráze v Kerpenu a byla ráda, když jsme závodili, a prožívala každý náš úspěch. Společně s otcem nám umožnili dělat to, co děláme nyní," svěřil se pětinásobný světový šampion F1.

"Na stupních vítězů to byl děsivě smutný pocit, ale věděl jsem, že stojím na místě, kde by mě matka viděla ze všeho nejraději. Od všech u Ferrari, a mám tím na mysli opravdu celý tým od prezidenta, přes techniky, inženýry, mechaniky až po kuchaře, jsem cítil v ten strašný den pocit obrovské podpory. Všem ohromně děkuji, že mi dali na srozuměnou, jak velmi za mnou stojí," poděkoval svým příznivcům německý pilot.

SID: formule je Schumacherova medicína

Německá agentura SID napsala, že někteří apoštolové morálky start v obyčejném závodě krátce po smrti matky asi neschvalovali, ale zastala se obou Schumacherů s tím, že každý se s ranami osudu vyrovnává po svém.

"Neexistuje rozlišení na správné či špatné. Jde o přísně osobní věc, což je třeba respektovat. Formule 1 je Schumacherův svět a vítězný závod možná ta nejlepší medicína, jak přemoci smutek. Sám řekl, že matka by si přála, aby startoval. A z toho důvodu také nikdy na vítězství v ten hrozný den nezapomene

Reklama

Související témata: