Hlavní obsah

Chládková končí s Fed Cupem

Jan Krůta

Tenistka Denisa Chládková nebude už nikdy hrát Fed Cup za Českou republiku. K tomuto rozhodnutí ji donutily především tahanice ohledně její nominace na utkání v USA, které se hraje o víkendu.

Článek

Ve Fed Cupu hrála osm dvouher, z nichž polovinu vyhrála. Naposledy nastoupila v listopadu 2001 proti Argentině.

V minulém týdnu prohlásila na tiskové konferenci nehrající kapitánka českého týmu Petra Píchalová-Langrová k absenci Chládkové toto: "Projevila zájem reprezentovat, ale omluvila se mi, protože předělává techniku úderů. Bude k dispozici příště."

Chládková: má slova byla překroucená

Česká ženská jednička, momentálně 39. hráčka žebříčku WTA, to však vidí trochu jinak. "Ta slova, která se objevila v médiích, byla někdy dost překroucená. Někde jsem dokonce četla, že si start na Fed Cupu nepřál můj trenér. To pro mě byla ta poslední kapka," vysvětlovala česká reprezentantka.

"Já jsem jasně řekla, že pokud mě budou potřebovat, jsem k dispozici. Ale zároveň to, že bych byla radši, kdybych tam jet nemusela, protože potřebuji trénovat. Nebyla to ale omluva, že bych do Ameriky nechtěla," řekla Chládková.

"Polemiky poznamenávaly můj život"

K celé věci vydala prohlášení, v němž se mj. píše: "V posledních několika letech jsem byla vždy ohledně mé účasti či neúčasti ve fedcupovém týmu vystavena pro mě nepochopitelnému osočování a podezírání."

"Šlo o velmi stresující a mnohdy nechutné polemiky, které vždy na dlouhou dobu poznamenávaly můj tenis i osobní život. Proto jsem se rozhodla, že požádám, abych v budoucnu již nebyla do družstva nominována."

Pro 24letou tenistku to prý nebylo lehké. "Protože jsem si vždycky vážila toho, že jsem členkou týmu a snažila se odvádět ty nejlepší výkony," dodala.

Hrát v klidu tenis

Sama to už považuje za uzavřenou věc a nechce se ve svém fedcupovém konci dál pitvat. "Neznamená to, že bych skončila s reprezentací. Podle mě republiku reprezentuji na každém turnaji a je to pro mě velká čest. Chci jen hrát v klidu svůj tenis, nic víc," uzavřela svěřenkyně trenéra Michaela Kopřivy, jíž teď čekají turnaje ve Varšavě, Berlíně a Římě.

Prezident tenisového svazu Ivo Kaderka nechtěl krok Chládkové komentovat, ale trochu ho zaskočilo, že se svaz nedozvěděl jako první, že hráčka s Fed Cupem končí. "Člověk, který k takovému rozhodnutí dospěje, musí mít hodně vážný důvod. Vždy jsem jí fandil, ale k návratu ji přemlouvat nebudu," řekl ČTK Kaderka.

Reklama