Hlavní obsah

Čech si řekl o místo v bráně i pro Ligu mistrů. Mourinho ale kolem gólmanů mlžil

Paříž

Zimní přestávka fotbalové Ligy mistrů končí a fanoušci se mohou hned na začátku osmifinálových bojů těšit na hvězdný duel mezi Paris St. Germain a londýnskou Chelsea. České příznivce bude jistě zajímat, zda se v úterý večer do brány postaví Petr Čech, jehož naděje na místo v základní jedenáctce nejsou vůbec malé.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Brankáři Chelsea Petr Čech (vpravo) a Thibaut Courtois během přípravy na duel s PSG.

Článek

Týmovou jedničkou je sice od začátku sezóny mladý Belgičan Thibaut Courtois, ale v posledním utkání proti Evertonu jej nechal kouč José Mourinho odpočívat, nasadil místo něj Čecha a po vítězství 1:0 na jeho výkon pěl jen chválu.

„Ve druhé půli předvedl Čech superzákrok," rozplýval se poté, co plzeňský rodák zastavil stoprocentní šanci Lukaka.

Není tak vyloučeno, že portugalský kouč vsadí na ostříleného brankáře chytajícího ve výborné formě znovu. Nicméně před duelem s PSG nechtěl svoji volbu na gólmanský post prozradit.

Nemohu vám to říct

Své rozhodnutí ještě podle svých slov nesdělil ani samotným hráčům. „Petr ani Thibaut teď neví, kdo bude zápas chytat, takže to nemohu říct ani vám. Opakuji sto stále, Chelsea má dva nejlepší brankáře v Premier League. Mám z obou radost. Týmu dodává sebevědomí, když ví, že má za svými zády vždy skvělého brankáře.

Do médií tak alespoň prozradil, že do útoku nasadí kanonýra Diega Costu, jenž v Anglii zmeškal tři zápasy kvůli disciplinárnímu trestu za hrubé fauly na Emreho Cana.

„Costa bude hrát. Není podle mě pro hráče dobré, když vynechá tři zápasy," potvrdil Mourinho.

Kdo bude chytat za Chelsea v úvodním osmifinále LM proti Paris St. Germain?
Petr Čech
39,2 %
Thibaut Courtois
60,8 %
Celkem hlasovalo 9000 čtenářů.

Reklama

Související témata: