Hlavní obsah

PSG - Chelsea 1:1Chelsea bez Čecha vybojovala v Paříži remízu. Favorizovaný Bayern dohrával v deseti

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Ivanovič 0 : 1
54. Cavani 1 : 1
Záznam online reportáže

Paříž/Lvov
Aktualizováno

Fotbalisté Chelsea, v jejíž bráně dostal před Petrem Čechem přednost Belgičan Thibaut Courtois, remizovali v prvním osmifinálovém zápase Ligy mistrů na hřišti Paris St. Germain 1:1. V souběžně hraném utkání mezi Šachtarem Doněck a favorizovaným Bayernem Mnichov gól nepadl. Bavorský tým dohrával střetnutí pouze o deseti, když v 65. minutě putoval po druhé žluté kartě předčasně pod sprchy záložník Xabi Alonso. Odvety jsou na programu ve středu 11. března.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Útočník Edinson Cavani (vpravo) slaví se spoluhráčem Ezequielem Lavezzim gól v síti Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Brankář Čech odchytal za Chelsea polovinu zápasů základní skupiny Ligy mistrů, v Parku princů ale kouč Mourinho nasadil jedničku Courtoise. Hostující gólman měl v úvodu více práce a v 11. minutě vyrazil Matuidiho i Ibrahimovicovu hlavičku. Domácí byli aktivnější a Courtois musel zasahovat i proti Cavaniho pokusu hlavou k tyči.

Chelsea se k ohrožení Siriguovy branky dlouho nedostávala, ale pak udeřila po netradiční spolupráci tří obránců ze své první střely mezi tyče. Terry v 36. minutě zacentroval do vápna, jeho kolega ze stoperského dua Cahill míč prodloužil patičkou a nabíhající Ivanovič hlavičkou do brankářova protipohybu otevřel skóre. Srbský pravý bek dal svůj sedmý gól v Lize mistrů od roku 2009, což se v soutěži žádnému zadákovi nepovedlo.

Paris St. Germain neprohrál v pohárech domácí zápas od sezóny 2006/07 a výbornou sérii si nepokazil ani v úterý. Po přestávce zatlačil Chelsea před její vápno a v 54. minutě se dočkal vyrovnání. Uzdravený Matuidi odcentroval z levé strany a nabíhající Cavani zacílil hlavou přesně k levé tyči. Při sedmém startu v této sezóně Champions League vstřelil Uruguayec šestý gól.

Francouzský mistr druhou půli ovládal, ale vítěznou branku z několika velkých šancí nepřidal. Ibrahimovice dvakrát vychytal Courtois, následnou dorážku do odkryté branky zastavil Azpilicueta a výborně hrající Cavani těsně minul. PSG tak nenavázal na loňské domácí vítězství 3:1, které mu nakonec nestačilo k postupu.

Ve Lvově se hrálo bez branek

Bayern ve Lvově, kde Šachtar nastoupil kvůli válečnému konfliktu v Doněcku, od začátku diktoval tempo a většinu času držel míč. Jenže k vyloženým šancím se přes domácí obranu téměř nedostával. Schweinsteiger v úvodu z voleje minul a neprosadil se ani ve skluzu Müller.

Oba celky hrály nečekaně ostře, ale Bayern se na startu druhé půle dožadoval penalty marně. Naopak v 65. minutě museli favorizovaní hosté do deseti poté, co Alonso jen za cenu druhé žluté karty zatáhl unikajícího Teixeiru a jubilejní 100. start v Lize mistrů si pokazil vyloučením.

Ukrajinský celek, který hrál první soutěžní zápas od 10. prosince, ovšem z přesilovky nic nevytěžil a ani v pátém domácím utkání s německým soupeřem od roku 1980 nezvítězil.

Osmifinále pokračuje ve středu dalšími dvěma zápasy, zbylé čtyři úvodní duely se hrají příští týden.

Liga mistrů - osmifinále, první zápasy:
Paris St. Germain - Chelsea 1:1 (0:1)
Branky: 54. Cavani - 36. Ivanovič. Rozhodčí: Cakir (Tur.). Diváci: 45 713.
PSG: Sirigu - Van der Wiel, Silva, Marquinhos, Maxwell - Verratti, Luiz, Matuidi - Lavezzi (81. Pastore), Ibrahimovic, Cavani. Trenér: Blanc.
Chelsea: Courtois - Ivanovič, Cahill, Terry, Azpilicueta - Ramires, Matič - Willian (79. Cuadrado), Fábregas (84. Oscar), Hazard - Diego Costa (82. Rémy). Trenér: Mourinho.
Šachtar Doněck - Bayern 0:0
Rozhodčí: Undiano Mallenco (Šp.). ČK: 65. Alonso (Bayern). Diváci: 34 915. Hráno ve Lvově.
Šachtar: Pjatov - Srna, Kučer, Rakickij, Ševčuk - Fernando, Fred - Douglas Costa (78. Marlos), Teixeira, Taison (84. Wellington) - Adriano (89. Hladkyj). Trenér: Lucescu.
Bayern: Neuer - Rafinha, Boateng, Alaba - Schweinsteiger, Alonso, Bernat - Robben, Götze (75. Lewandowski), Ribéry - Müller (70. Badstuber). Trenér: Guardiola.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články