Hlavní obsah

Mourinho si nejspíš angažmá v Chelsea prodlouží. Za rasistické chování fanoušků se ale stydí

Londýn

Trenér fotbalistů Chelsea José Mourinho je údajně blízko prodloužení smlouvy s londýnským týmem. Podle listu The Times je klubové vedení spokojeno s prací portugalského kouče natolik, že mu v létě hodlá předložit novou nabídku do roku 2019. Stávající Mourinhův kontrakt s celkem ze Stamford Bridge přitom vyprší po sezóně 2016/2017.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Trenér Chelsea José Mourinho si angažmá na Stamford Bridge nejspíš prodlouží.

Článek

„Klubové vedení lídra Premier League je připraveno pojistit si Josého Mourinha novým čtyřletým kontraktem. Detaily smlouvy včetně možného navýšení stávajícího trenérova platu (Mourinho pobírá v Chelsea 8,5 miliónu liber ročně) bude s koučem projednáváno v létě," napsal deník The Times. Mourinhův agent Jorge Mendés již před časem připustil, že nová smlouva jeho klienta v Chelsea je „jen otázkou času."

Mourinhovi se v Chelsea líbí, současně ale ostře odsoudil události před úterním osmifinále Ligy mistrů v Paříži, kde fanoušci Chelsea nenechali nastoupit do metra muže tmavé pleti. Portugalec prohlásil, že se za rasistické chování fanoušků londýnského klubu stydí a doufá, že muž i s rodinou přijme pozvání na odvetný zápas na Stamford Bridge.

„Stydím se, i když bych možná neměl, protože s takovými lidmi nechci být vůbec spojován," citovala Mourinha agentura Reuters. „Když jsem o incidentu slyšel, styděl jsem, ale na druhou stranu vím, o čem Chelsea ve skutečnosti je," přidal bývalý trenér Realu Madrid a Interu Milán.

Přijede Souleymane na odvetu do Londýna?

„Hráči na to mají stejný názor jako já, byli zklamaní. A také mají jasno, že Chelsea s takovými lidmi nemá nic společného," přidal Mourinho. „V kabině u nás vždycky vládla rovnoprávnost nejen rasová, ale i náboženská," dodal kouč s tím, že vedení klubu pozvalo muže, který byl v médiích identifikován jen jako Souleymane, na odvetný zápas v Londýně.

„Ani nevím, jestli je fotbalový fanoušek, ale doufám, že přijede," prohlásil Mourinho. „Určitě má teď o Chelsea špatný názor, ale my bychom mu ukázali, že lidé, co to provedli, nemají s naším klubem nic společného.

Chelsea už kvůli incidentu, při kterém fanoušci mimo jiné skandovali „Jsme rasisti, jsme rasisti, a tak se nám to líbí", suspendovala tři příznivce. Všem hrozí doživotní zákaz vstupu na stadión a není také vyloučeno, že jak bude pokračovat vyšetřování, budou potrestáni další lidé.

Reklama

Související témata: