Hlavní obsah

Pellegrini se čertil nad přístupem v první půli, Neymar měl při odchodu do kabin potyčku s fandou

Manchester

Rozčarovaný z nekázně svých svěřenců byl trenér Manchesteru City Manuel Pellegrini po úvodním zápase osmifinále Ligy mistrů, v němž Barcelona v úterním večeru vyloupila Etihad Stadium. Anglický klub sní o pronikavém úspěchu v nejprestižnější evropské klubové soutěži. Jenže po porážce 1:2 v prvním duelu se zdá, že minimálně pro letošní sezónu zase ostrouhá.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Sudí Felix Brych (uprostřed) uděluje červenou kartu Gaëlu Clichymu z Manchesteru City.

Článek
Fotogalerie

„Bez nadsázky mohu říct, že můj tým hrál během jediného večera dva zápasy. Jeden před přestávkou a druhý po změně stran," neskrýval Manuel Pellegrini, trenér Manchesteru City, jak rozdílné výkony jeho výběr předvedl.

„Cítím hořkost, protože jsme v průběhu prvního poločasu nehráli vůbec dobře, dělali jsme hrozné chyby. První gól poskytl Barceloně obrovskou psychickou výhodu. Následně jsme až do přestávky hráli velmi špatně," zlobil se Pellegrini, když si promítal průběh dějství, při němž jako jediný snesl přísnější měřítko brankář Joe Hart a zejména v defenzivě si jeho spoluhráči počínali zcela naivně. „Moji hráči absolutně nedodržovali taktiku a záměry, o nichž jsme hovořili před utkáním," čertil se uznávaný odborník.

Barcelona totiž zápasu v prvním poločase jednoznačně dominovala. Domácí byli jen komparsem. „Po přestávce jsme se hodně zlepšili a vytvořili si šanci, dokonce jsme mohli skóre srovnat. Moji svěřenci totiž naplnili plán hry," posteskl si Pellegrini, že kdyby jeho předzápasová slova našla naplnění už v průběhu první půle, nemusel být úterní večer pro Citizens tak hořký.

„Jenže v okamžiku, kdy jsme hráli v deseti, je velmi obtížné s mužstvem jako je Barcelona dosáhnout na vyrovnání," zlobil se Pellegrini na vyloučeného Clichyho, po němž už katalánský gigant hlídal vítězství.

Pellegrini: Chycená penalta nám dává naději

Nadšený byl Pellegrini naopak ze zákroku brankáře Harta při penaltě Messiho. Gólman Manchesteru dokázal argentinskou hvězdu vychytat, při následně dorážce mířil kanonýr Barcelony hlavou mimo tyče. „Jednalo se o velmi důležitý okamžik. Zvrátit v odvetě dvoubrankové manko by bylo velice obtížné, ale chycená penalta nám dává naději. Musíme ukázat charakter a pokusit se v Barceloně vyhrát. Budeme-li bojovat jako tým, máme naději," doufal Pellegrini.

Jeho protějšek Luis Enrique se odmítal pouštět do teorií, nakolik se Barcelona přiblížila osmé účasti ve čtvrtfinále v řadě. „Byli jsme mnohem lepší než soupeř a podali velmi kompaktní výkon. Vůbec neřeším konečnou podobu výsledku, protože jsme zvítězili venku. A je třeba si uvědomit, jak kvalitnímu soupeři jsme čelili," prohlásil chladně Enrique.

Odmítl pranýřovat Messiho kvůli neproměněné penaltě, po níž mohl katalánský velkoklub získat takřka postupovou jistotu v podobě dvougólového náskoku. Messi však šancí na šestasedmdesátý gól v soutěži pohrdnul. „Exekutor se může někdy mýlit. Já mám v Messiho plnou důvěru. S ohledem na jeho bilanci a celkovou produktivitu by bylo zvláštní mu něco vyčítat," citovaly Enriqueho španělské deníky v narážce na skutečnost, že Argentinec je historicky nejlepším střelcem soutěže a se šestadvaceti zásahy ve španělské lize i suverénně nejproduktivnějším mužem Katalánců v probíhající sezóně.

Neymar měl slovní konflikt s fanouškem poražených

Nepříjemností končil duel pro barcelonského útočníka Neymara. Při odchodu do šaten po skončení střetnutí se totiž hvězda katalánského mužstva dostala do sporu s jedním z příznivců anglického klubu, který obvinil útočníka vítězů ze simulování.

Neymar odehrál na Etihad Stadium osmdesát minut a měl výrazný podíl na úspěchu Barcelony, když přihrál na jeden gól vítězů. Při odchodu do šaten měl však slovní roztržku s fanouškem, kterou přerušil jeden s pořadatelů, jenž nasměroval Neymara k šatnám. Brazilská hvězda pak dalším příznivcům pózovala pro společnou fotografii, aby se znenadání vrátila k příznivci Manchesteru v dresu Tourého.

„On mě proklínal, já jsem se mu smál," bagatelizoval celý incident Neymar. „Co mi říkal? To nemohu opakovat. Moje matka mi totiž dala vzdělání a naučila mě určitým věcem," bral vše s úsměvem Neymar.

Postoupí do čtvrtfinále Ligy mistrů Manchester City, nebo FC Barcelona?
Manchester City
18 %
FC Barcelona
82 %
Celkem hlasovalo 7647 čtenářů.

Reklama

Související témata: