Hlavní obsah

Sivok: Chtěl bych být žolík, co rozhodne

V posledních zápasech patří ke klíčovým hráčům fotbalistů Sparty. Důležitou roli svého týmu bude Tomáš Sivok hrát i ve středečním vstupu Sparty do Ligy mistrů. Defenzivní záložník prožije proti Ajaxu Amsterodam debut ve slavné soutěži a zápas se slavným soupeřem bere jako předčasný dárek ke čtvrtečním 22. narozeninám. V rozhovoru pro deník Právo doufá v úspěch svého týmu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Tomáš Sivok.

Článek

Jaká je nálada v kabině? Velmi bojovná. Všichni se na zápas těší, protože Liga mistrů je něco jiného než domácí soutěž. Každý se vyhecuje, chce se ukázat. Určitě chceme zápas vyhrát, protože první utkání je velmi důležité a naznačí, jak se bude skupina vyvíjet.

Může to být klíčové utkání vzhledem k boji o druhou postupovou příčku? Všichni mluví o tom, že se o ni utkáme právě s Ajaxem, ale nelze opomíjet ani velmi silný a zbytečně podceňovaný Thun. Důležitý bude každý bod.

Hovořil jste o utkání v reprezentaci s Tomášem Galáskem a Zdeňkem Grygerou? Hlavně se Zdeňkem jsme to probírali. Říkal, že mají velmi mladý tým, v němž budou mít všichni velikou motivaci se předvést.

V čem vidíte největší přednosti soupeře? V dravosti, rychlosti, technice a útočném ladění všech hráčů.

Sparta v minulých ročnících vyprovodila z Letné nizozemské kluby Tillburg a Feyenoord pokaždé 4:0. Může se historie opakovat? Podle mne to asi 4:0 nebude. Ajax je jiný, ale bral bych i 1:0. Hlavně potřebujeme vyhrát.

Cítíte se jako tahoun Sparty, který může být žolíkem, jenž rozhodne zápas? Mám ještě odehráno málo na to, abych se cítil být tahounem mužstva, jeho nepostradatelnou součástí. Žolíkem bych se určitě rád stal. Kdo by nechtěl vstřelit v Lize mistrů vítězný gól.

Nastoupil byste raději v obraně, nebo středové řadě? Raději hraji ve středu zálohy, ale záleží na trenérovi, kam mě postaví.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články