Hlavní obsah

Arsenal má mizivou šanci na postup. Podcenili nás, dobře jim tak, culil se hrdina Monaka Berbatov

Těsně po prosincovém losu zaplavily sociální sítě nadšené vzkazy fanoušků Arsenalu. „Dostali jsme nejslabšího možného soupeře, přes Monako je cesta do čtvrtfinále volná,“ jásali. Ztrátou pokory dost možná „nakazili“ i své idoly, kterým Monako ve včerejším úvodním osmifinále Ligy mistrů uštědřilo tvrdou lekci. Po prohře 1:3 jsou šance Gunners na postup blízko nule.

Foto: John Sibley, Reuters

Bulharský fotbalista Dimitar Berbatov se raduje z gólu proti Arsenalu v úvodním osmifinále Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

„Arsenal zaplatil za to, že nás podcenil. Nemyslím si, že si to vůči nám mohl dovolit, ale když už to udělal, dobře mu tak. Arsenal je dobrý tým, ale dnes jsme zřejmě chtěli vyhrát víc než on," radoval se po utkání útočník Monaka Dimitar Berbatov, střelec druhého gólu.

Byla to jeho první trefa v Lize mistrů po 1191 dnech, naposledy se mu to povedlo v dresu Manchesteru United proti Benfice Lisabon (2:2) v listopadu 2011. Branka 34letého bulharského kanonýra po brejku dokumentovala, jak naivně si Arsenal počínal v obranné fázi. Přestože byl vzadu relativně zformován, stačily čtyři kolmé přihrávky v rychlém sledu a Berbatov se ocitl tváří v tvář brankáři Ospinovi. A Francouzi vedli 2:0.

Giroud spálil tři příležitosti

„V obraně jsme si počínali trochu sebevražedně," povzdechl si trenér Arsene Wenger. „Naší slabinou byla mentalita. Vrhli jsme všechno do útoku, zapomněli jsme, že je třeba také bránit, tvrdě jsme za to zaplatili. Něco takového si nemůžeme dovolit," hřímal Wenger, který se při zápase chytal několikrát za hlavu i kvůli dění před brankou Monaka. Jen samotný útočník Giroud spálil tři vyložené příležitosti, další promarnil Welbeck.

Chamberlain sice v samém závěru snížil na 1:2, čímž vzkřísil skomírající postupové naděje, jenže třetí gól hostů v 94. minutě po další nezodpovědnosti v defenzivě je srazil zpátky k nule. Podle historických statistik má Arsenal pouze 1,5procentní šanci, že Monako vyřadí. Nejspíš prodlouží černou sérii a popáté v řadě v osmifinále vypadne.

„Máme malou šanci, ale bez ohledu na to, jak velká je, budeme se o ni v odvetě rvát," vyhlásil Wenger, jenž vedl Monako v letech 1987 až 1994. Arsenal by však musel dát ve Francii minimálně tři góly, což se zdá být málo pravděpodobné, jelikož obrana Monaka je ve formě: v základní skupině inkasovala v 6 zápasech jediný gól, v posledních 13 soutěžních utkáních pouze 2! „Jsme dobří, věříme si. Ale ještě není konec, Arsenal se nevzdá. Cítíme však, že postup je blízko," uvedl Berbatov.

Podaří se Arsenalu otočit dvojzápas s Monakem a postoupit do čtvrtfinále Ligy mistrů?
Ano
26,6 %
Ne
73,4 %
Celkem hlasovalo 16715 čtenářů.

Reklama

Související témata: