Hlavní obsah

Rozvášněný Simeone si na sudího Královce slovem nestěžoval. A to Atlétiku neuznal gól a vyloučil mu hráče

Leverkusen/Praha

Nestěžovali si, českého rozhodčího Pavla Královce nekritizovali, natož aby ho snad Španělé hanili. A to přesto, že neuznal Torresův gól, vyloučil jim Tiaga a ukázal pět žlutých karet. „Skutečně zvláštní zápas,“ přiznával do mikrofonů Canal Plus argentinský kouč ve službách madridského Atlétika Diego Simeone poté, co první osmifinálová partie Ligy mistrů v Leverkusenu skončila a on se smiřoval s prohrou 0:1. „I tak jsem šťastný, protože výsledek pro nás mohl být horší. Ale lepší samozřejmě také,“ přidával.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Český sudí Pavel Královec ukazuje červenou kartu Thiagovi z Atlétika.

Článek

Finalista posledního ročníku Ligy mistrů dohrával zápas v Leverkusenu posledních čtrnáct minut jen v deseti, protože portugalského legionáře Tiaga zřejmě vytočil neuznaný gól Torrese pár minut před tím, zcela nesmyslně fauloval a protože už žlutou měl, ukázal mu rozhodčí Královec bez váhání červenou.

Červená? Oprávněně, uznal trenér

„Oprávněně," uznal i kouč Simeone, byť v duchu svých zvyklostí prožíval duel hodně temperamentně. A když už se obával, že protestů vůči sudím by mohlo být příliš, posílal se stížnostmi své asistenty, Burgose především.

Nad situací při neuznané brance Torrese se ale kupodivu nerozohnil. Po utkání tedy určitě ne. „Nevím, zda míč skutečně překročil čáru nebo ne, z mé pozice to nebylo vidět. Ale každopádně jsem si představoval, že se Torres bude do podobných situací dostávat častěji," nepustil se do kritiky českých rozhodčích ani za neuznanou vyrovnávací branku.

Po rohovém kopu Griezmanna totiž Torres dopravil míč do sítě a vyrovnal na 1:1, jenže Královec společně s pomezním usoudil, že centrovaný balón opustil hřiště a gól tudíž neuznal.

Nucené střídání mělo následky

„Měli jsme další příležitosti, z nichž jsme mohli skórovat. V závěru první půle, ve druhé zrovna tak. Jenže naši hru až příliš poznamenalo vynucené střídání způsobené zraněním Saúla a Siqueira ještě před přestávkou," vysvětloval příčiny, proč jeho celek zápas nezvládl.

„Mohli a zasloužili jsme si vyhrát, protože jsme měli hned několik dobrých šancí," nechal se slyšet kapitán Atlétika Gabi.

„Ale také jsme mohli odjíždět s horším výsledkem, protože Leverkusen potvrdil, že je hodně silným týmem," korigoval kapitánova slova trenér Simeone. „Navíc domácí gólman podal skutečně vynikající výkon," dodával, optimismus před březnovou odvetou však neztrácel.

Naposledy doma prohráli v prosinci 2009

I proto, že ví své. Jeho svěřenci také. Vždyť na domácím hřišti prohrálo Atlético v Lize mistrů naposledy v prosinci roku 2009 s portugalským Portem.

Od té doby osm dalších zápasů vyhrálo a jen s Chlesea hrálo bez branek, což je bilance, která loňskému finalistovi Ligy mistrů pochopitelně dodává sebevědomí a víru, že se přes prohru v Leverkusenu do čtvrtfinále dostane.

„Bude to těžké, ale jsem si jistý, že úkol zvládneme," ujišťoval kapitán Gabi.

Kdo se bude po odvetném utkání radovat z postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů?
Atlético Madrid
79,6 %
Bayer Leverkusen
20,4 %
Celkem hlasovalo 5156 čtenářů.

Reklama

Související témata: