Hlavní obsah

Grygera s Galáskem bod ze Sparty berou

PRAHA

Se smíšenými pocity odjížděli z Prahy po středečním utkání fotbalové Ligy mistrů čeští reprezentanti ve službách Ajaxu Amsterdam Zdeněk Grygera a Tomáš Galásek. Oba byli rádi za bod, který jim svojí trefou v nastaveném čase zajistil Sneijder, přesto oba litovali neproměněných šancí v prvním poločase. "Kdybychom prohráli, tak už bych do Prahy hrát nejezdil," říkal po zápase český kapitán nizozemského celku Galásek.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Kapitán Ajaxu Amsterdam Tomáš Galásek uniká sparťanovi Lukáši Zelenkovi.

Článek

Ajax držel od úvodních minut taktovku utkání pevně v rukou, Sparta se snažila v defenzivním bloku zabránit ofenzívě soupeře. "Chtěli jsme co nejdéle hrát 0:0, nechat diváky křičet a pískat, což se nám podařilo," říkal po zápase Galásek.

Toho obranná taktika Sparty nezaskočila. "Nepřekvapilo mě, že Sparta jenom bránila - je to její styl. Dokonce jsme Zdeněk i já trenéra upozorňovali na podobný průběh utkání. Varovali jsme ho, že budeme asi mít míč více pod kontrolou, Sparta zase může mít šance," přiblížil předzápasové porady Galásek.

Ten byl po utkání s bodem spokojený. "S remízou jsem nakonec spokojený. Už jsem si říkal, že když tady zase prohraju, tak už do Prahy hrát nepřijedu," Takhle můžu odjíždět s docela dobrým pocitem," říkal po zápase Galásek.

Grygera se cítil jako doma

Sparťanští fanoušci několikrát během utkání zdravili obránce Ajaxu Zdeňka Grygeru. Pravému obránci české reprezentace se na Spartě hrálo dobře. Na Spartě jsem strávil tři roky takže jsem z přijetí neměl strach. Cítil jsem se skoro jako doma," popisoval Grygera vstup Ajaxu do letošního ročníku Ligy mistrů.

I pětadvacetiletý obránce byl s výsledkem spokojený. "V první půli jsme byli lepší, ale měli jsme některou ze svých šancí proměnit. Nakonec jsme rádi za bod, každý zvenku se počítá," vysvětloval Grygera, který v utkání vytvořil stoperskou dvojici s Madurem.

Grygera se několikrát během zápasu pošťuchoval s reprezentačním kolegou Karlem Poborským. "Nebylo to nic vážného, spíše legrace. Dokonce jsem s Karlem během zápasu domluvil výměnu dresu. O ten jeho mě totiž požádal spoluhráč Hatem Trabelsí," popisoval občasné jiskření na trávníku Grygera.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články