Hlavní obsah

Na výhru to nebylo, uznal Blažek

PRAHA

Lákavá vidina tříbodového zisku v prvním utkání Ligy mistrů se sparťanům rozplynula v mžiku, v němž zasvištěl do sítě projektil vyslaný Sneijdrem v nastaveném čase. "Až tak dobří jsme nebyli," uznal brankář Jaromír Blažek, že nerozhodný výsledek 1:1 více odpovídá rozložení sil na trávníku než rýsující se výhra, leč rozmrzelost z vyrovnávací branky neskryl ani on.

Článek

"Naštve to. Jen jsme slyšel, jak někdo napálil míč, viděl jsem ho až na poslední chvíli před sebou, nestačil jsem reagovat," posteskl si a zalitoval, že bránící hráči neodvedli to, co měli.

"Zdeněk Pospěch měl jít proti míči, ne na hráče," kritizoval obránce kouč Jaroslav Hřebík. Sám si užil své od vlastních fanoušků. Už od patnácté minuty mohl slyšet tradiční formuli: Hřebík ven.

Pasivita jeho týmu v první půli vypadala chvílemi až jako zoufalá bezradnost. "Bylo to asi i tím, že pro spoustu kluků je Liga mistrů něčím novým. Byli jsme pasivní až moc," soudil Blažek.

"Nehrálo se mi špatně, Nervozita ze mě s úvodním hvizdem spadla," namítal jeden z pohárových noviců Tomáš Poláček.

Pauza nepřinesla zvlášť ostrá slova

Pauza nepřinesla podle hráčů nijak zvlášť ostrá slova. "Ale jasně jsme si řekli, že na ně musíme vlítnout víc. Druhá půle byla lepší," pokračoval brankář Sparty

Jako doma se mohli cítit nejen sparťané. Skvostné uvítání uchystali fandové i oběma českým krajánkům v týmu soupeře, hlavně exsparťanovi Zdeňku Grygerovi. "Mile mě to překvapilo," přiznal český reprezentant, který čekal od domácích ofenzivnější představení. "Ale hned podle rozestavení bylo jasné, že domácí budou spíše čekat na naše chyby a na rychlé útoky. Vždyť na to mají hráče," tvrdil zadák Ajaxu. Mrzely jej promarněné náznaky šancí v první půle. "Pak jsme byli rádi za bod," podotkl.

"Už jsem v něj ani nedoufal," uvedl jeho krajan Tomáš Galásek a nechtěl hodnotit svůj na pohled nevýrazný výkon. "Hlavně ve druhé půli, to mě hodně poznamenala bolest zad něco se mi tam pohnulo nebo snad i prasklo, dohrával jsem se zatnutými zuby," dodal.

Reklama

Související témata: