Hlavní obsah

Nizozemský tisk: Ajax podal nejlepší výkon sezóny

BRUSEL/AMSTERODAM

Fotbalisté Ajaxu Amsterodam sice ve středečním utkání Ligy mistrů na hřišti pražské Sparty pouze remizovali 1:1, ale podle nizozemského tisku to byl jejich nejlepší výkon v nové sezóně. Zároveň ale místní deníky připomínají, že nebýt "vynikajícího Sneijdera", který remízu zachránil až v nastaveném čase, skončil pro Ajax duel prohrou.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisté Ajaxu před utkáním na pražské Spartě.

Článek

"Viděli jsme nejlepší výkon Ajaxu v této sezóně, ačkoli nebyl korunován brankami," napsal De Volkskrant. "Poziční hra Sparty zaostávala za hosty, hráči na hrotu a zvláště Slepička však byli nebezpeční a dali amsterodamským zadákům zabrat," uvedl deník.

Zároveň vyčetl útočníkovi Rosenbergovi, že zahodil několik jasných šancí a usoudil, že měl být vystřídán dřív. Šance, které si Ajax vypracoval, však "dávají tušit pokrok, jaký tým za poslední dva týdny udělal" a gól v poslední chvíli "alespoň částečně vrátil Ajaxu to, co si zasloužil".

Podle listu De Telegraaf znamenal první gól Sparty pro Ajax studenou sprchu; po vynikajícím začátku přišla mírná deprese. "Tak dobře začít a takto zle skončit? To by bylo nepřijatelné," komentuje deník. Naštěstí Sneijder zachránil remízu a Charisteas mohl ještě přidat gól v nastavení. "Nakonec lze říci, že to byla dobrá zábava," uzavírá De Telegraaf.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články