Hlavní obsah

Nebudu s vámi mluvit. Až do konce sezóny, prohlásil k novinářům nakvašený Ronaldo

Madrid

Vstřelil dva góly, zachránil Real Madrid v Lize mistrů, vyrovnal rekordní počet Lionela Messiho v počtu vstřelených branek v Champions League a navíc se stal nejlepším kanonýrem historie evropských pohárů. Přesto byl Cristiano Ronaldo po domácí prohře 3:4 se Schalke mrzutý. Novinářům neodpověděl na jediný dotaz a prohlásil, že už se s nimi do konce sezóny bavit nebude.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Naštvaný Cristiano Ronaldo v osmifinálové odvetě Ligy mistrů proti Schalke 04, kterou Bílý balet doma prohrál 3:4.

Článek

Real se po dvou zaváháních v La Lize z herní krize nevymanil ani v odvetném osmifinále Ligy mistrů proti Schalke. Před domácími fanoušky se Bílý balet vůbec baletu nepodobal, hráči působili nejistě a nejvíc ze všech ikona klubu v bráně Iker Casillas. Jediným hráčem, který vybočil z šedých výkonů, byl nejlepší hráč světa Ronaldo.

Sice neodvrátil prohru svého týmu a následný pískot fanoušků, přesto to byl on, kdo dvěma góly posunul tým z Madridu do čtvrtfinále. Se 78 brankami se navíc stal rekordmanem v počtu branek v evropských soutěžích, když překonal dalšího někdejšího útočníka Realu Raúla. Vyrovnal se taktéž svému hlavnímu rivalovi Lionelu Messimu v rekordním počtu gólů dosažených v Champions League (75).

Portugalská megastar přesto působila na hřišti rozladěně. „To je trapas," řekl podle televizní stanice Canal Plus spoluhráči Karimovi Benzemovi. Jako důkaz stanice přinesla opakovaný záběr, v němž se skutečně zdá, že Ronaldo vyslovuje anglická slova „this is emberrassing".

Real, který by v případě vítězství stanovil nový rekord soutěže v jedenácti výhrách v řadě, prohrál druhé utkání za sebou. Trenér Carlo Ancelotti se po zápase omlouval přes novináře fanouškům, zato Ronaldo jim neodpověděl ani na jeden dotaz. „Nehodlám mluvit," řekl podle severu goal.com Ronaldo. „Nebudu mluvit až do konce sezóny," dodal nakvašený Portugalec.

Reklama