Hlavní obsah

Milost pro Ibru. A trest pro Davida Luize za agresi. Mourinho zůstal po vyřazení svůj

Držel se, i když vyřazení jen těžce skousával. Zvláště, když jeho tým hrál devadesát minut v početní převaze a přesto nedokázal Paris SG z Ligy mistrů vyřadit. Nakonec si ale kouč Chelsea José Mourinho záminku ke stížnosti přece jen našel. Nevinil ovšem francouzského soupeře, neukázal na vyloučeného Ibrahimovice, ale adresátem jeho stesku byla přímo UEFA. „Musím věřit tomu, že by nevyhlásila mužem zápasu někoho, kdo se dopustil agrese,“ se sarkastickou ironií glosoval poctu, která byla udělena Davidu Luizovi, jenž do Paris SG přišel právě z londýnského Stamford Bridge.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Radost i zklamání - obránce PSG David Luiz (vpravo) slaví postup svého celku, zatímco útočník Chelsea Diego Costa jen těžko rozdýchává vyřazení.

Článek
Fotogalerie

Mourinho se zdraví před zápasem s dětmi

Brazilský obránce to byl, kdo čtyři minuty před koncem normální hrací doby srovnal skóre na 1:1 a poslal osmifinálovou partii do prodloužení. David Luiz to byl, kdo v následující půlhodině držel defenzívu Paris SG a burcoval spoluhráče, kteří po heroickém výkonu nakonec Chelsea vyřadili, i když hráli devadesát minut jen v deseti.

Mou: Musím věřit, že jsem loket neviděl

Podle Mourinha však neměl být na hřišti, protože v souboji bez míče udeřil Diega Costu loktem, za což měl být vyloučen. Hlavní rozhodčí ovšem situaci neviděl, nebo ji po ukvapeném vyloučení Ibrahimovice už prostě vidět nechtěl, a ani asistenti mu inkriminovaný moment nesignalizovali.

„Nemohu uvěřit, že by UEFA vyhlásila mužem zápasu někoho, kdo se dopustil agrese. Proto musím věřit tomu, že jsem žádný loket neviděl," prohlásil Mourinho se sarkasmem sobě vlastním.

A hned přispěchal s řešením. Disciplinární komise UEFA by měla Luize potrestat dodatečně a pro čtvrtfinále ho distancovat.

„Může udělat to, co je spravedlivé. Pozastavit činnost Davidovi, který jinak hrál velmi, velmi dobře, a nechat hrát naopak ve čtvrtfinále Ibru, protože ten by si to zasloužil," navrhoval hned po zápase kouč Chelsea.

Kuipers je krutý človek

„Kuipers se projevil jako krutý člověk, když před ním mával červenou kartou," zastal se naopak vyloučeného Ibrahimovice a požadoval pro něho milost.

Stesků a stížností měl Mourinho pochopitelně víc. Podle něho se proti Paris SG neměla kopat jen jedna penalta, ale hned dvě, protože zákrok Cavaniho na Diega Costu dvě minuty před přestávkou po pokutovém kopu doslova volal.

„Jestli jsou rozhodčí za bránou jen proto, aby zjistili, zda míč překročil brankovou čáru a nevidí-li pokutový kop deset metrů před nimi, pak je to ztráta času a peněz. Branková technologie by byla lepší. Jinak tam totiž nic nedělají a vlastně ani nic nevidí," pustil se Mourinho do Kuipersových asistentů, kteří podle něho měli situaci registrovat.

Jedno však kontroverzní portugalský kouč ve službách Chelsea nakonec uznal - Paris SG si postup do čtvrtfinále zasloužil.

„Blancovi muži jsou čtvrtfinále hodni, protože byli silnější než my a odvetu zvládli lépe. Náš výkon nebyl dost dobrý, protože jsme nebyli psychicky patřičně silní," glosoval Mourinho vyřazení a dokonce prozradil, co řekl svým hráčům bezprostředně po zápase v kabině.

„Není čas plakat, musíme jednat. Vyhrát Premier League," připomínal jim, že triumf v ligové soutěži je po vítězství v Ligovém poháru poslední šancí Chelsea na úspěch v této sezóně.

Reklama

Související témata: