Hlavní obsah

Chcete sledovat Ligu mistrů z pohledu brankáře? I taková je budoucnost na placené televizi

Praha

Vyberete si pohled z kamery, která vám nejvíc vyhovuje. A klidně budete moci zápas fotbalové Ligy mistrů sledovat třeba očima brankáře. Taková je díky moderním technologiím budoucnost vysílání exkluzivních sportovních akcí. Slibuje je také digitální televize O2 TV, která v polovině srpna spustí vlastní sportovní kanál O2 Sport.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Míč končí po hlavičce Thiaga Silvy (není na snímku) z PSG v síti brankáře Chelsea Thibauta Courtoise. I takový pohled je budoucností televizního vysílání...

Článek

Úterý a středa Prima Cool, další středeční zápas také na ČT Sport. Zaběhnutý model vysílání fotbalové Ligy mistrů se od příštího ročníku změní. Do hry vstoupil kanál O2 Sport. Placený program získal práva na příští tři sezóny Ligy mistrů.

„Během základních skupin nabídneme sedm úterních zápasů, jeden si s právem první volby vybere ČT Sport, ve středu pak bude všech osm utkání u nás. Skutečnost, že UEFA prodala práva televizi, která ještě nevysílá, je revoluční. Kanál spustíme 15. srpna," avizuje výkonný ředitel Marek Kindernay, někdejší šéf stanice Nova Sport.

Divák si sám vybere z nabídky zápasů

O2 Sport bude šířena v rámci digitální televize O2 TV, tedy prostřednictvím sítě IPTV. Unikátními funkcemi bude zpětné zhlédnutí nebo odložený start pořadu.

„V Anglii už si lze při vysílání fotbalových zápasů vybrat pohled kamery, který se vám nejvíc líbí, sledovat utkání třeba pohledem brankáře. I to je budoucnost," poukazuje Kindernay.

Největší novinkou v českých poměrech na rozjezd bude mozaika všech zápasů, jež se daný večer hrají. Divák si sám vybere, který je pro něj nejzajímavější, utkání také může střídat.

Na mušce mají i domácí ligové soutěže

Nový kanál teď dává dohromady studia, znělky i tým komentátorů. Jejich jména však zatím prozradit nechce.

„Některé hlasy znáte z Novy, další z jiných médií... Chceme, aby to byl profesionální tým. Pokud jde o Ligu mistrů, nesvěříme ji žádným začátečníkům. Tři až čtyři nejzajímavější zápasy dne budou mít český komentář, ostatní původní," říká výkonný ředitel.

Nový kanál letos nabídne také tenisové turnaje, mužské i ženské mistrovství Evropy ve volejbale nebo světový šampionát v rallye. A až se etabluje, bude vážně uvažovat také o domácí fotbalové a hokejové lize.

„Jsou velmi atraktivní, budeme se zajímat i o ně," připouští Kindernay.

Reklama