Hlavní obsah

Snadný postup? Hráče Monaka čeká nejtěžší noc kariéry, varuje trenér před Arsenalem

Největším překvapením úvodních osmifinálových odvet Ligy mistrů jsou fotbalisté Monaka, kteří zaskočili favorizovaný Arsenal, když koncem února zvítězili v Londýně 3:1. Výtečný výsledek z prvního zápasu však sám o sobě ještě postup nezaručuje, před odvetou sice mají domácí hráči vše na svých kopačkách, ale musí se vypořádat s nezvyklou rolí favorita utkání.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalista Monaka Anthony Martial a Hector Bellerin z Arsenalu v souboji v úvodním duelu osmifinále Ligy mistrů.

Článek

Trenér Monaka Leonardo Jardim varoval své svěřence, aby neusnuli na vavřínech. Spoustu z nich dnes večer (výkop v 20:45 hodin, živě Prima Cool, on-line na Sport.cz) čeká nejtěžší zápas kariéry a tlak na psychiku domácích borců bude obrovský.

„Sice máme výbornou výchozí pozici, ale stále jsme teprve v poločase. Náš soupeř má velmi kvalitní hráče, dvoubrankový rozdíl není nic nesmazatelného. Každý v týmu ví, že Monako čeká nejdůležitější a nejtěžší zápas za posledních několik let," řekl portugalský trenér Jardim.

„Rozhodně Arsenal nijak nepodceníme. První zápas, to bylo z naší strany galapředstavení, skvělý výkon. Pokusíme se na něj navázat," dodal kouč Monaka.

Celek z Monackého knížectví se může stát dalším katem anglických týmů v Lize mistrů. Minulý týden nečekaně skončila Chelsea, kterou i v deseti hráčích bez vyloučeného Ibrahimovice vyřadil Paris Saint-Germain.

„Vypadá to, že francouzské kluby letos hrají v Champions League na mnohem vyšší úrovni. I Monako chce dokázat, že se tvrdá práce vyplácí. Nesmíme ale zapomínat, že proti nám stojí silný tým se spoustou špičkových fotbalistů," dodal Jardim.

Reklama

Související témata: