Hlavní obsah

Šejkové se zlobí, Pellegriniho před odvetou s Barcelonou tlak neděsí

Barcelona

Pod drtivým tlakem jsou fotbalisté Manchesteru City před dnešní večerní odvetou osmifinále Ligy mistrů v Barceloně. Anglický gigant doma prohrál úvodní duel 1:2, a aby nebylo problémů málo, v Premier League v neděli ostudně klopýtl u outsidera z Burnley. Britská média tvrdí, že další nezdar zlomí kouči Manuelu Pellegrinimu vaz.

Foto: Carl Recine, Reuters

Tlak necítí, vždyť trénoval i v Argentině, je nad věcí trenér Manchesteru City Manuel Pellegrini.

Článek

Manchester City vypadl s Barcelonou v osmifinále Ligy mistrů už loni a pro šejky z Abú Zabí, dotující klub nadmíru štědře, to bylo obrovské zklamání. Domácí titul nebyl dostatečnou náplastí. Znovu vyhlásili útok na triumf v Lize mistrů. Jenže Pellegriniho svěřenci se trápili už v základní skupině, kde čekali na výhru do pátého kola! Když nezvládli úvodní duel osmifinále, nesli majitelé nezdar nelibě. A čtvrtfinále se zdá být zapovězené.

Barcelona totiž doma z minulých třiceti zápasů Ligy mistrů prohrála jediný a usiluje o rekordní osmou čtvrtfinálovou účast v řadě. „Být vyřazen Barcelonou není ostuda. Pokud její mužstvo není nejlepší na světě, tak je momentálně druhé nejlepší. Žádný jiný tým se přece nemůže chlubit triem Messi, Neymar, Suárez," přemítal Pellegrini v Daily Mail.

Nezdar není katastrofa, kontruje Pellegrini

Podle anglického tisku ale taková obhajoba šejkům nestačí. Zvlášť když jejich klub z posledních čtyř zápasů třikrát prohrál. Není divu, že chilský kouč údajně dostal podmínku. Pokud nevyhraje v Barceloně, jeho osud na lavičce bude zpečetěn.

„Nepochybuju o sobě, věřím ve své schopnosti. Navíc jsem trénoval v Argentině, kde je fotbal pro fanoušky otázkou života a smrti, tudíž tlak v Anglii mi přijde zcela normální," pronesl Pellegrini a dodal: „Manchester United ve skvělé éře pod Fergusonem vyhrál Ligu mistrů pouze dvakrát. Real Madrid musel čekat dvanáct let, než oslavil jubilejní desátý triumf. Chci říct, že je důležité postoupit a uspět, ale nezdar rozhodně neznamená katastrofu."

Odvety osmifinále Ligy mistrů (20:45):
Barcelona - Manchester City, první zápas 2:1 (ČT Sport)
Dortmund - Juventus, první zápas 1:2 (Prima Cool)
Oba zápasy můžete sledovat také v podrobných on-line reportážích na Sport.cz.
Podaří se fotbalistům Manchesteru City otočit vývoj dvojzápasu a postoupit přes Barcelonu?
Ano
17,8 %
Ne
82,2 %
Celkem hlasovalo 2445 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články