Hlavní obsah

Škodolibý los. Ve čtvrtfinále Ligy mistrů dojde k madridskému derby

Nyon

V Madridu nejspíš ambasadora letošního ročníku fotbalové Ligy mistrů nepochválí. Karl-Heinz Riedle totiž při losu rozhodl o tom, že již ve čtvrfinále na sebe narazí Atlético s Realem, což je repríza loňského finále! Další dvojice tvoří Paris St. Germain s Barcelonou, FC Porto s Bayernem Mnichov a Juventus Turín s Monakem. Zápasy se hrají 14./15. a 21./22. dubna.

Foto: Pierre Albouy, Reuters

Vylosované dvojice pro čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů.

Článek

Atlétiku se nabízí příležitost k velké vendetě. V loňském finále již téměř sahalo na trofej pro vítěze Ligy mistrů, ale městský rival mu ji v poslední chvíli základní hrací doby a hlavně v prodloužení vyfoukl. Real Madrid je teď tedy obhájcem, Atlético vyzyvatelem.

„Bude to hodně vyrovnané, rozhodnou detaily. Soupeře dobře známe, to může být výhoda. Hlavní je, aby všichni naši hráči byli zdraví," okomentoval los Emilio Butragueňo, sportovní ředitel Realu. „Obhajujeme trofej, chceme postoupit. Atlético má výbornou defenzivu, ale my jsme silní," dodal bývalý obávaný kanonýr s přezdívkou Sup.

Paris St. Germain se v repríze zápasů ze základní skupiny utká s Barcelonou.

„Ve skupině měl každý ze soupeřů silné momenty. My jsme doma vyhráli 3:2, Barcelona zase na svém hřišti 3:1. Již před dvěma lety jsme na ni narazili ve čtvrtfinále. Dvakrát jsme s ní remizovali - a přesto vypadli. Musíme teď být ještě lepší, rozhodnou detaily," poukázal Olivier Letang, člen vedení Paris St. Germain.

Monaco si brousí zuby na dalšího obra

Monaco je ve čtvrtfinále největším outsiderem, troufá si ovšem také na Juventus Turín, který při losu v Nyonu zastupoval ředitel Pavel Nedvěd.

„Spousta lidí si asi řekne, že máme dobrý los. Monaco si však zatím vede velmi dobře, bude to s ním hodně těžké. Šance vidím 50 na 50," upozornil Grande Paolo.

„Již ve skupině nás všichni podceňovali, ale my jsme došli už mezi posledních osm. Juventus je samozřejmě velký favorit. Vyřadili jsme ovšem Arsenal, proč bychom nemohli znovu postoupit?" usmál se Vadim Vasiljev, viceprezident Monaka.

Bayern Mnichov je velkým favoritem zbývající dvojice. Ale pozor, Porto je jediným týmem z celé osmičky, který v letošním ročníku ještě neprohrál.

Los čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů:
Paris St. Germain - Barcelona,
Atlético Madrid - Real Madrid,
FC Porto - Bayern Mnichov,
Juventus Turín - Monaco.
Zápasy se hrají 14./15. a 21./22. dubna.

Reklama