Hlavní obsah

Sparta nemá před zápasem s Thunem problémy se zraněními

PRAHA

Sparta má v současné době spoustu vnitřních problémů, ale zranění ji netrápí. K úternímu utkání se švýcarským týmem FC Thun odletěl dnes do Bernu kompletní tým a podle mluvčí klubu Lenky Rakové nemá nikdo z dvaceti hráčů zdravotní potíže. Jen Miroslav Matušovič má ze sobotního utkání trochu naražený bok.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Do Thunu odcestovali fotbalisté Sparty už bez Karla Poborského.

Článek

Po vyhazovu Karla Poborského zbylo místo v letadle i na sedmnáctiletého Jiřího Jeslínka, který v lize zatím odehrál jen tři minuty.

Trenér domácích Urs Schönenberger má z tohoto pohledu víc starostí. Stále není jisté, jestli se stihne uzdravit kapitán Andreas Gerber, který ve švýcarské lize vynechal pět zápasů kvůli problémům s achillovkou. Brazilský záložník Tiago Bernardi se při sobotní prohře v Aarau srazil hlavou s protihráčem a skončil v nemocnici.

Thunu se v poslední době vůbec nedaří. Ze čtyř zápasů vyhrál jen jeden a v tabulce klesl na páté místo. Trenér Schönenberger však zůstal i po porážce v Aarau optimistou. "Proti Spartě musíme zahrát lépe, jestli chceme mít nějakou šanci. Ale moji hráči se při takových příležitostech umějí vytáhnout," řekl trenér.

Liga mistrů je pro klub, který je v pohárové Evropě nováčkem, obrovskou motivací. V prvním utkání na Arsenalu drželi Švýcaři až do poslední minuty nerozhodný výsledek, až v nastaveném čase je zlomil gól Bergkampa.

Zápas se bude hrát v Bernu, protože stadion v Thunu nesplňuje kritéria pro Ligu mistrů. Pořadatelé slibují, že bude vyprodáno, dnes v poledne jde do prodeje posledních sedm set vstupenek z 32 tisíc.

Reklama

Související témata: