Hlavní obsah

Sparta dvě minuty před koncem ztratila remízu s Thunem

Fotbalisté Sparty Praha v druhém duelu Ligy mistrů branku proti Thunu nedali a vezou prohru 0:1. Vítězství švýcarského vicemistra zajistil dvě minuty před koncem v Bernu záložník Selver Hodzic. Sparta pokračovala v matných výkonech z minulých zápasů, ale k bodovému zisku byla na půdě průměrného soupeře blízko.

Článek

Takřka vyprodaný stadion se od první minuty dobře bavil, ale rozhodně to nebylo děním na trávníku. Domácí fanoušci připomněli Spartě transparentem prohru v červencovém turnaji ve Schrunsu, sparťanský kotel zase nezapomněl ani v Bernu na svou válku s trenérem Hřebíkem a k vytrvalému skandování vyzývajícím k odchodu přidali i transparent na podobné téma: "Jardo zůstaň ve Švýcarsku."

Domácí stejně jako hosté vyslali na trávník pouze jediného typického útočníka, ale variabilně ho doplňovali záložníci, a tak jejich hra byla aktivnější. Jenže aktivitě chyběla přesnost ve finální fázi, a tak mnoho slibných šancí také neměli.

Liga mistrů on-line na Sport.cz:
Reportáž utkání Thun - Sparta

Největší příležitost měl Thun už ve 12. minutě, kdy se po centru z levé strany dostal ke koncovce Aegerter, ale Blažkovi přálo štěstí, protože střela se odrazila od jeho nohou.

Sparťané toho dopředu moc nepředvedli, ale měli na svém kontě alespoň více rohů a po jednom z nich Zelenka posadil v 17. minutě míč na hlavu Sivoka, který hlavičkoval mimo. Zelenka byl i druhé nebezpečné akce českého mistra, jenže jeho střela minula branku.

Po necelé půlhodině i diváci poznali, že zrovna atraktivní podívanou neuvidí, a tak se alespoň bavili vlnami. Ve 28. minutě se mohly vlny radosti ještě zvýšit, protože Thun měl druhou možnost jít do vedení. Blažkovi se sice podařilo vyběhnutím na hranici šestnáctky míč dostat od branky, ale na následnou střelu Adriana už byl krátký, a tak střelu mířící směrem do branky musel odkopnout do bezpečí Petráš.

Po přestávce se hra zrychlila, domácí přidali na útočné snaze, což ale vyhovovalo i Spartě, které se otvíral prostor pro rychlé brejky. Další možnost změnit skóre měla ale znovu po rohu Zelenky, který Sivok tlačil do branky, ale brankář Jakupovic ho s problémy vytlačil mimo.

Po hodině hry stáhnul Hřebík z trávníku i posledního útočníka Slepičku, ale přesto Sparta zcela neopustila snahu o útočení, jenže k tomu jí chybělo dostatek kvality v předních řadách.

Domácí v závěru dělali všechno pro to, aby rozhodli: trenér posílal na trávník jednoho ofenzivního hráče za druhým a sparťané pod tlakem začali chybovat. Po jedné z mnoha vydařených akcí z levé strany přišel dvě minuty před koncem přízemní pas, který doputoval přes celou šestnáctku až na zadní tyč k Hodzicovi, a ten rozhodl vyrovnaný zápas, v němž dominovaly obrany.

FC Thun - Sparta Praha 1:0 (0:0)
Branka: 88. Hodzic. Rozhodčí: Layec - Grenier, Reinbold (všichni Fr.). ŽK: Deumi, Hodzic - Kadlec, Petráš. Diváci: 30.783.
Thun: Jakupovic - Orman (46. Gerber), Deumi, Milicevic, Goncalves - Hodzic, Adriano (83. Gelson) - Ferreira, Aegerter, Leandro - Lustrinelli (79. Sen). Trenér: Schönenberger.
Sparta: Blažek - Pospěch, Petráš, Petrouš, Kadlec - Kisel, Hašek, Sivok, Poláček - Zelenka (84. Došek) - Slepička (60. Herzán). Trenér: Hřebík.
Tabulka skupiny B:
1. Arsenal22004:26
2. FC Thun21012:23
3. Ajax Amsterodam20112:31
4. Sparta Praha20111:21

Reklama

Související témata: