Hlavní obsah

Hřebík: Nevím, co mě čeká v Praze

BERN

Zdrceného muže, který přišel o poslední naději, připomínal na tiskové konferenci po utkání sparťanský kouč Jaroslav Hřebík. Už po sobotní prohře s Ostravou nabízel rezignaci, v úterý si svoji další budoucnost raději ani neplánoval.

Foto: Sport.cz/Tomáš Fliegl

Trenér Sparty Jaroslav Hřebík - archiv

Článek

"Nevím, co mě čeká v Praze," přiznal Hřebík na přímý dotaz. Sparťané přišli podle něj o bod v remízovém utkání. "Celý zápas to vypadalo na nerozhodný výsledek, protože obě obrany hrály velmi dobře a nedovolily mnoho šancí. Bylo zřejmé, že zápas může rozhodnout jediná akce, a domácí byli šťastnější," vysvětloval kouč, který s každou další větou ubíral na hlasitosti svého projevu a v závěru už téměř šeptal.

Matušovič na trávník nemohl

Vysvětloval především nečekané taktické šachy při střídání: po hodině hry stáhl jediného útočníka Slepičku, krátce před rozhodujícím okamžikem i Zelenku, který jediný dokázal podržet míč na soupeřově polovině.

Trenér se ale bránil, že Slepičkův odchod nebyl chybou. "My jsme v těch chvílích ztráceli útočnou aktivitu, změna byla nutná. Navíc i po ní jsme si dokázali vytvořit šanci, myslím, že Sivok měl šanci, a na závěr přišel na trávník Došek kvůli standardním situacím," argumentoval Hřebík.

V jednu chvíli ukazoval směrem i k rozcvičujícímu se Matušovičovi, ale nakonec ho na trávník neposlal. "Bylo zřejmé, že jeho charakteristická hra by určitě byla v druhém poločase platná. Ale ze zdravotních důvodů to nešlo," vysvětloval Hřebík, že byl omezen výběrem hráčů z lavičky. Na závěr ale přiznal, že si prý představoval aktivnější a agresivnější hru ze strany svého mužstva.

"Jenže na hřišti jsou hráči a oni musí posoudit, co je v daném okamžiku lepší," pokyvoval hlavou smutný trenér. Jeho kolega Urs Schönenberger byl nejoslavovanějším hrdinou. "Dnešním výhrou jsme vstoupili do dějin soutěže, ale ani v dalších zápasech nic nevypustíme a stejně sebevědomě budeme hrát i v Amsterdamu a v Praze," vzkázal na dálku soupeřům, že s ním musí počítat v postupové hře.

Ani během ofenzivního trápení v druhém poločase prý neztrácel víru ve vítězství. "Stále jsem hráče povzbuzoval, že každý další centr může být ten rozhodující a oni se skutečně snažili. A když padne branka těsně před koncem, bývá to klíčový okamžik," řekl domácí trenér, který dlouho do noci přijímal gratulace. S vítězstvím nad pravidelným účastníkem prestižní soutěžně se v Thunu zjevně nepočítalo.

Reklama